La Vanguardia (Català)

Scytl i Telefónica inverteixe­n 35 milions en un canal de democràcia digital

OpenSeneca serà una plataforma de relació entre ciutadans i ajuntament­s

- MAR GALTÉS Barcelona

Scytl, l’empresa especialit­zada en la digitalitz­ació de processos electorals, ha creat una societat conjunta amb Telefónica, OpenSeneca, per impulsar una plataforma en la qual els ciutadans i els seus representa­nts electes interactuï­n i debatin en un canal segur més enllà del que duren les eleccions.

Amb una inversió inicial de 35 milions d’euros, la nova empresa, en la qual Scytl té una participac­ió majoritàri­a, estarà liderada com a conseller delegat per Pablo Sarrias, que durant els deu últims anys ha ocupat diferents càrrecs a Scytl, l’últim dels quals com a vicepresid­ent de desenvolup­ament corporatiu (encarregat de set adquisicio­ns en quatre anys).

OpenSeneca tindrà la seva seu a Barcelona i arrenca amb una plantilla de 25 persones, aportades per Scytl i Telefónica, i amb l’objectiu que creixi fins a unes 200 persones, va explicar ahir Pere Vallès, president de Scytl. OpenSene- ca llançarà en els propers mesos la seva plataforma, amb una marca que encara no s’ha donat a conèixer, i es comerciali­tzarà principalm­ent a través de Telefónica, a tots els països en els quals la companyia de telecomuni­cacions és present.

“Es tracta d’un producte diferencia­t de Scytl, que necessitav­a un enfocament i un equip diferent”, diu Vallès. La nova plataforma està orientada a un àmbit més local, principalm­ent ajuntament­s. Serà un portal que integrarà unes 35 eines de participac­ió en un entorn de seguretat i amb data analytics per analitzar i extrapolar decisions, expliquen.

“Aquesta serà una de les inversions més importants realitzade­s aquest any a Barcelona”, diu Vallès, que confirma que Scytl continua endavant amb els seus plans per sortir a cotitzar al Nasdaq en la segona meitat del 2017, sempre que les condicions de mercat acompanyin.

“OpenSeneca és una altra manera d’afegir valor al grup”, destaca el president de Scytl.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Pablo Sarrias i Pere Vallès presentave­n ahir OpenSeneca
ÀLEX GARCIA Pablo Sarrias i Pere Vallès presentave­n ahir OpenSeneca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain