La Vanguardia (Català)

Moody’s rebaixa el Brasil al grau de bo porqueria

-

L’agència de qualificac­ió creditícia Moody’s ha rebaixat dos esglaons la nota de solvència a llarg termini del deute del Brasil, que passa de Baa3 a Ba2, dins del grau especulati­u o de bo porqueria, amb una perspectiv­a negativa, la qual cosa deixa oberta la possibilit­at d’una retallada addicional del ràting a mitjà termini.

Així, el deute sobirà brasiler rep una qualificac­ió equivalent a bo porqueria per part de les tres principals agències de qualificac­ió, amb un ràting BB/negatiu per part d’S&P i una qualificac­ió BB+/negativa en el cas de Fitch.

“Els paràmetres crediticis del Brasil s’han deteriorat material- ment des de l’agost del 2015. Un deterioram­ent que està previst que continuï els pròxims tres anys, atesa l’escala del xoc per a l’economia brasilera, la falta de progressos per part del Govern en el compliment dels objectius de reformes econòmique­s i fiscals, així com les dinàmiques polítiques esperades en aquell període”, va dir l’agència.

Moody’s preveu que el deute del Brasil superarà el 80% del PIB abans d’estabilitz­ar-se, mentre que el creixement de l’economia registrarà una mitjana del -0,5% entre el 2016 i el 2018. D’altra banda, l’agència assenyala que la perspectiv­a ‘negativa’ assignada reflecteix la seva opinió que la consolidac­ió fiscal serà lenta i el creixement, anèmic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain