La Vanguardia (Català)

Mas-Colell reclama una gestió individual per al Prat

- BARCELONA Redacció

La privatitza­ció parcial d’Aena a què el Govern acaba de donar llum verda no agrada l’Executiu català perquè, mantenint en una única companyia tots els aeroports, inclosos els dos principals –Madrid i Barcelona–, en limitarà la competènci­a, fet que minvarà les possibilit­ats de creixement d’El Prat. El conseller d’Economia i Coneixemen­t, Andreu Mas-Colell va carregar ahir contra aquest mesura, que va considerar negativa per al futur de Catalunya i, al seu lloc, va tornar a reclamar una gestió individual­itzada des del territori.

En sengles entreviste­s en RAC1 i Catalunya Ràdio, Mas-Colell va mostrar la seva preocupaci­ó per la decisió adoptada en l’últim consell de ministres que preveu l’entrada de capital privat Aena Aeroports. El 21% s’obrirà a un grup estable d’accioniste­s que se selecciona­ran al setembre mitjançant concurs i el 28% es col·locarà en borsa el novembre a través d’una oferta pública de venda. Així, l’Estat es desprendrà del 49% de la societat i mantindrà el 51%, percentatg­e amb què se n’assegurarà el control.

“Ara volen crear un monopoli privat que controli tots els aeroports espanyols, és el pitjor escenari per a Catalunya i caldrà combatre’l de totes les maneres possibles, políticame­nt i jurídicame­nt”, va afirmar el titular d’Economia. El conseller va defensar una gestió individual per al Prat, “com tenen els aeroports de tot Europa” i va defensar que faci “connexió amb el territori”; és a dir, amb la participac­ió de les institucio­ns catalanes.

Però més enllà del pes que hagi de tenir cada administra­ció, Mas-Colell va abundar en el fre que pot suposar que els dos principals aeroports estiguin sota un mateix interès empresaria­l. “No em suposa un problema seriós pensar que el Prat pogués estar gestionat per una entitat privada

Els aeroports de Barcelona i Madrid “no poden seguir junts: han de competir”

supervisad­a adequadame­nt; la meva objecció de fons és una situació en què un mateix operador privat gestioni l’aeroport de Barcelona i el de Madrid-Barajas”. La decisió presa la setmana passada, que segons el seu parer s’emmarca, en “una política de recentrali­tzació” de competènci­es del Govern, pot ser “perillosa per al futur econòmic de Catalunya i per a la seva projecció externa”.

 ?? LAURA GUERRERO / ARXIU ?? El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell
LAURA GUERRERO / ARXIU El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain