La Vanguardia (Català)

La nova llei de trànsit entra en vigor avui amb més multes i exigències

- BARCELONA Redacció

Els menors de 16 anys hauran de portar casc obligatòri­ament quan circulin amb bicicleta per ciutat a partir d’avui, el dia que entra en vigor la nova llei de trànsit. Entre altres qüestions, la normativa prohibirà els dispositiu­s de detecció de radars i augmentarà la mul- ta fins a 1.000 euros per als conductors que circulin sota els efectes de l’alcohol o de les drogues, que siguin reincident­s o que dupliquin la taxa permesa.

La llei, que va ser ratificada pel Congrés el 20 de març passat, també incorpora la possibilit­at d’augmentar la velocitat màxima en trams d’autovies i autopistes a 130 km/h, un canvi que es desenvolup­arà en el futur reglament de circulació, que està previst que s’aprovi el juny que ve.

Altres mesures que entraran en vigor avui fan referència a la possibilit­at de tallar una carretera o tram per causes mediambien­tals, per exemple de contaminac­ió; o la capacitat d’immobilitz­ar un vehicle si circula amb nens sense sistema de retenció infantil, que serà obligatori per a tots els menors que no superin els 1,35 metres d’estatura.

Igualment, en els accidents de trànsit ocasionats per atropellam­ent d’espècies cinegètiqu­es, amb caràcter general, la responsabi­litat serà del conductor del vehicle, mentre que s’amplia a 20 dies el període voluntari per pagar multes o fer al·legacions, tot i que renunciant, amb això, a la presentaci­ó de recursos.

Finalment, aquesta norma permetrà a la direcció general de Trànsit (DGT) sol·licitar als seus organismes homòlegs informació sobre conductors per poderlos enviar les multes als seus països. Amb aquesta iniciativa es pretén “assetjar” els infractors estrangers que eludeixen les multes de trànsit espanyoles, de la mateixa manera que els països de la Unió Europea ho podran fer amb els conductors espanyols que cometin infraccion­s en els seus territoris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain