La Vanguardia (Català)

Reunió Mas-Navarro per avaluar el pacte BCN World

El líder del PSC transmet malestar per alguna reacció a la seva agressió

- IÑAKI ELLAKURÍA Barcelona

El president de la Generalita­t, Artur Mas, i el líder del PSC, Pere Navarro, es van reunir ahir al Parlament, en plena polèmica per l’agressió que va patir el líder socialista a Terrassa i amb el malestar que han generat al partit els comentaris d’alguns membres del Govern sobre aquest succés. La trobada, que no es va comunicar a la premsa, s’emmarca dins de la voluntat expressada pels dos dirigents d’acostar posicions i buscar “pactes de país” al marge del debat sobiranist­a.

Aquesta reunió va servir principalm­ent per abordar la comissió de seguiment de BCN World formada pel Govern i una delegació del PSC, constituïd­a dimecres passat; també per ratificar el seu acord d’impulsar aquest macrocompl­ex de lleure, amb hotels, casinos, botigues i centres d’exhibicion­s, que es preveu instal·lar a Tarragona.

En la línia de tancar pactes amb l’objectiu de reactivar l’eco- nomia, Mas i Navarro també van parlar de la futura constituci­ó d’una taula de treball per a noves polítiques d’industrial­ització, i altres possibles acords en el terreny econòmic.

La reunió, tot i això, no va quedar al marge de la polèmica per l’agressió que va patir Navarro, encara sense aclarir. El líder del PSC va evidenciar davant el president Mas el seu malestar per alguns comentaris que en cercles privats podrien haver fet alguns membres de l’Executiu català en relació amb la situació que va viure Navarro el dia 27 d’abril durant una comunió a la catedral egarenca.

A l’agressió a Navarro i a les indagacion­s policials també s’hi va referir ahir el conseller d’Interior, Ramon Espadaler. En declaracio­ns a RAC1, el responsabl­e d’Interior va admetre que els Mossos d’Esquadra estan trobant dificultat­s per localitzar la dona d’uns 50 anys que va clavar un cop de puny i va insultar el líder del PSC davant la catedral de Terrassa.

“Costa de trobar la dona perquè, a part del que ha aportat l’entorn de Navarro, tenim poques informacio­ns i molt poc precises”, va dir el conseller. Així mateix, va assenyalar que els Mossos d’Esquadra van començar a investigar l’agressió fins i tot abans que Navarro presentés la denúncia correspone­nt. Dins de l’operació per trobar la dona que li va donar el cop de puny, el bisbat de Terrassa ha lliurat als Mossos la llista de 25 famílies dels nens que van fer la comunió a la catedral del Sant Esperit de Terrassa el 27 d’abril, dia del succés.

 ?? MARTA PÉREZ / EFE ?? El líder del PSC, Pere Navarro
MARTA PÉREZ / EFE El líder del PSC, Pere Navarro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain