La Vanguardia (Català)

Alliberada una jove captada a Barcelona per esclavitza­r-la

-

Una dona sotmesa a treballs forçats i víctima d’abusos sexuals ha estat alliberada per la Policia Nacional a la terminal d’autobusos de l’Estació del Nord de Barcelona i els seus tres capturador­s han estat detinguts, després de la trucada d’un familiar al telèfon gratuït contra el Tràfic d’Éssers Humans. La víctima va ser captada a Barcelona l’estiu passat per un jove que la va convèncer per viatjar a Itàlia i Romania, on va ser obligada pels segrestado­rs, el jove i els seus pares, a fer feines dures sota coaccions i amenaces. La jove va patir durant la seva estada a Romania tota mena de vexacions, abusos sexuals i agressions físiques.

En arribar a Catània, a l’illa de Sicília (Itàlia), la seva destinació final, el jove li va retenir la documentac­ió personal, ajudat per altres persones de la seva família, i després la va obligar a recollir ferralla durant més de dotze hores diàries cada dia de la setmana durant dos mesos.

Poc després va ser traslladad­a al domicili de la família del seu capturador a Romania, i allà durant dos mesos més va ser explotada amb tasques agrícoles i domèstique­s, a més de patir tota mena de vexacions i abusos, fins i tot per part del pare del jove, que també solia agredir-la físicament. En una distracció dels seus capturador­s, la jove va aconseguir trucar per telèfon a un familiar a qui va explicar que seria traslladad­a a Espanya per continuar recollint ferralla, circumstàn­cia que va aprofitar la Policia Nacional per alliberar-la.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain