La Vanguardia (Català)

Indignació pel preu de les entrades de la Copa

- CARLOS NOVO Madrid

Quan falten dos dies per la final de la Copa del Rei, encara queden unes mil entrades per vendre, una situació insòlita en les edicions dels últims anys i que només s’explica pel preu que tenen, un fet que ha provocat indignació entre les aficions dels dos equips contendent­s, Reial Madrid i Atlètic. En tota la història del futbol espanyol una tribuna per a la final de la competició de Copa mai no havia superat els 200 euros, preu màxim, per exemple, per a la final de la temporada anterior, entre Barcelona i Athletic al Calderón. En l’edició d’aquest any, el preu màxim és de 275 euros per a unes entrades que la Federació hi té assignades, i de 240 euros per a les entrades que corres- ponen als dos clubs finalistes.

Fa dues temporades, quan la crisi econòmica no era tan intensa i la final era Madrid-Barcelona, el gran clàssic del futbol espanyol, l’entrada més cara de les que es van vendre per a Mestalla estava establerta en 180 euros.

LA PREPARACIÓ DE LA FINAL L’Atlètic se’n va avui a la muntanya i la plantilla del Madrid queda per dinar sense Mourinho

La comparativ­a amb altres països també és dolorosa per a l’aficionat espanyol. En tots els casos el preu de les entrades és sensibleme­nt més barat: des dels 136 euros que costava la localitat més cara per veure la final de l’FA Cup a Wembley fins als 115 euros de la més cara en la final de la Copa de França a l’Estadi de Saint Denis a París. De fet, les entrades de la final del Santiago Bernabeu de divendres són tan cares que el preu mitjà, 156,3 euros, supera àmpliament el de les més cares de la resta de països de l’entorn.

També a l’escala més baixa de preus les entrades per a la final del Bernabeu són més cares que les d’altres països. Així, el preu mínim per accedir al Bernabeu, per a grada jove, discapacit­ats o quart amfiteatre (galliner), és de 50 euros. L’entrada més barata per veure la final de la Copa francesa val 25 euros, 35 la més barata a Alemanya. Els preus de les entrades per a la final espanyola han estat consensuat­s entre els dos clubs i la Federació Espanyola de Futbol. Cada club ha disposat de 30.000 localitats, i les altres 24.000 les ha distribuït la Federació entre diferents compromiso­s.

Una altra novetat d’aquest any respecte de les finals passades és que no hi haurà fan zone, decisió adoptada pels clubs i la Delegació de Govern, perquè entenen que d’aquesta manera hi haurà menys risc de baralles entre les dues aficions.

Cada equip té una manera molt diferent de passar els dies previs. L’Atlètic marxa avui cap a Los Ángeles de San Rafael (Segòvia) per fer un ministage de dia i mig. Dijous a la tarda els blanc-i-vermells s’entrenaran al Santiago Bernabeu i Simeone oferirà una roda de premsa al mateix estadi.

El Madrid continua amb la seva política de llei del silenci. Els jugadors tenen prohibit fer declaracio­ns i encara no se sap si Mourinho oferirà roda de premsa i, en cas que ho faci, on. La majoria de jugadors de la plantilla blanca es va reunir ahir en un restaurant d’El Pardo, als afores de la capital espanyola, en un dinar de confratern­ització organitzat pels capitans per unir forces de cara a la final. Ni Mou ni ningú del seu equip tècnic no hi estava convidat, però el delegat, Chendo, i els físios sí.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain