La Vanguardia (Català)

L’FSB rus deté i exhibeix un diplomàtic dels EUA com a espia

- GONZALO ARAGONÉS Moscou. Correspons­al

Enmig dels contactes per trobar una solució a la guerra civil a Síria, agents del Servei Federal de Seguretat (FSB) de Rússia van detenir ahir durant poca estona a Moscou un diplomàtic dels Estats Units a qui van acusar de ser en realitat un espia que intentava reclutar un membre dels serveis especials russos.

L’ FSB (hereu del KGB) va distribuir imatges de l’operació entre els mitjans locals. El presumpte espia, identifica­t com a Ryan Christophe­r Fogle, tercer secretari de l’ambaixada dels EUA a Moscou, apareix en el moment de la detenció immobilitz­at a terra, amb una gorra de beisbol i una perruca rossa.

En una carta difosa per la cadena estatal per cable RT es mostra una carta que, segons l’FSB, Fo- gle va intentar lliurar al contacte. A la carta li promet 100.000 dòlars per “discutir una possible cooperació” i fins a un milió de dòlars per subministr­ar informació d’interès.

Segons l’FSB, poc després de ser detingut, Fogle va ser posat en llibertat i el van dur a l’ambaixada. És probableme­nt el primer diplomàtic dels Estats Units acusat públicamen­t d’espiar contra Rússia en l’última dècada. L’incident enrareix encara més les relacions entre Washington i Moscou. A més, s’ha produït una setmana després de la visita a Moscou del secretari d’Estat nordameric­à, John Kerry, quan els dos països van acordar treballar junts per organitzar una conferènci­a internacio­nal de pau sobre el conflicte a Síria.

 ?? AFP ?? L’arrest del diplomàtic dels EUA a Moscou, exhibit a la televisió
AFP L’arrest del diplomàtic dels EUA a Moscou, exhibit a la televisió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain