La Vanguardia (Català)

El València posa a prova la bona ratxa contra el potent i milionari PSG

- SALVADOR ENGUIX València

Sobre el paper no hi ha color, i les apostes estan totalment decantades. El multimilio­nari del Paris Saint-Germain (PSG), sota la influència inversora del Qatar Investment Authority, surt com a clar favorit en l’eliminatòr­ia de Lliga de Campions contra el València d’Ernesto Valverde. Té lògica. A les files del PSG, que diri- geix Carlo Ancelotti, s’hi agrupen homes com Zlatan Ibrahimovi­c, Javier Pastore, Thiago Silva, Lavezzi, Lucas Moura o el mediàtic David Beckham. I el lideratge a la Lliga francesa, primer, confirma l’estat de gràcia del PSG.

És una història totalment diferent de la del València. Un club que és propietat de la Generalita­t Valenciana, que pateix una autèntica tempesta social (l’executiu valencià busca comprador per a les accions) i que ha hagut de vendre els seus millors homes els darrers anys per poder fer front al seu voluminós deute. Però, per dir la veritat, hi ha elements que conviden a pensar que potser al PSG no li resultarà tan fàcil el seu objectiu. Principalm­ent perquè el grup de Valverde està en ratxa, juga bé i al seu camp, el vell i desgavella­t Mestalla, és un os dur de rosegar, com va poder comprovar recentment el Barcelona.

Valverde, a més a més, està especialme­nt motivat per a la cita. “El que volem és passar l’eliminatòr­ia encara que ells es vegin favorits, el que volem és passar a quarts. No ens conformem amb competir i donar una bona imatge, i allà sortirem igual. No som aquí perquè ens guanyin i fer bona cara. Competim per guanyar”. Tota una declaració d’intencions del mister del València que sembla haver interiorit­zat tota la plantilla. Tino Costa ho deia: “Se’ls pots guanyar, sortirem com en tots els partits”. Valverde, a més a més, disposarà de gairebé tots els seus homes, entre els quals Soldado, la qual cosa en una cita com aquesta no deixa de ser una excel·lent notícia. D’alguna manera, l’estètica de l’eliminatòr­ia estarà condiciona­da per aquests 200 milions que s’han invertit en el PSG i el voluminós deute que afecta el València. “Hi ha 180 minuts, en principi, i tant m’és que algú es consideri favorit. Cal jugar, la clau està en el partit i ja veurem en el joc qui és el favorit en aquest partit”, concloïa ahir, amb encert, Ernesto Valverde.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain