La Vanguardia (Català)

“Invertir en polítiques socials permetrà sortir de la crisi i avançar cap a una major igualtat”

- Entrevista a ÀNGELS GUITERAS, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Què s’entén per tercer sector?

A la nostra societat tenim un primer sector, el públic; un segon, el mercantil, i un tercer format per entitats privades no governamen­tals ni lucratives que treballen per a la inclusió i la cohesió social. Catalunya ha estat pionera en articular aquest tercer sector i és la comunitat autònoma amb més teixit associatiu.

Com pot ajudar el tercer sector a sortir de la crisi?

La Taula treballa per incidir en els governs i en els partits polítics perquè inverteixi­n més en polítiques socials i puguem avançar cap a una major igualtat, que és una manera d’invertir en creixement i desenvolup­ament econòmic.

Cal una tasca conjunta entre les entitats del tercer sector i l’administra­ció?

Sí, cal una responsabi­litat comparti- da. L’Ajuntament de Barcelona ha estat pioner en treballar de manera conjunta amb les entitats del tercer sector. Hi ha un compromís per part de tots, plasmat en l’Acord ciutadà per una Barcelona inclusiva, on tots treballem per enfortir la resposta de la ciutat davant de situacions de pobresa, d’exclusió.

Al tercer sector, com li afecten les retallades?

De manera molt negativa. Nosaltres vetllem per la cohesió social i les retallades posen en risc que les entitats puguin tirar endavant els serveis que realitzen i puguin atendre a les persones amb menys recursos, que cada vegada són més.

A més de ser més, ha canviat el perfil de les persones necessitad­es?

Abans hi havia el que podríem anomenar pobres severs, persones sense sostre i sense cap mena d’ingrés, però ara hi ha una part de la població que pateix degut a la pèrdua de feina, als desnonamen­ts... Tot això està afectant a la classe mitjana que es veu abocada a una situació de la qual no veu factible sortir-se’n sense ajuda. Aquesta realitat és nova i està potenciant les desigualta­ts i la pèrdua de drets de la persona.

 ??  ?? “BARCELONA ÉS PIONERA EN POLÍTIQUES SOCIALS, I EN EL TREBALL CONJUNT ENTRE ADMINISTRA­CIÓ I TERCER SECTOR”, REMARCA GUITERAS
“BARCELONA ÉS PIONERA EN POLÍTIQUES SOCIALS, I EN EL TREBALL CONJUNT ENTRE ADMINISTRA­CIÓ I TERCER SECTOR”, REMARCA GUITERAS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain