La Vanguardia (Català)

Barcelona ajuda a les persones vídues

El 30 d’octubre finalitza el termini per sol·licitar la subvenció de l’IBI

-

Amb l’objectiu d’ajudar a les persones necessitad­es i amb menys recursos, l’Ajuntament subvencion­a el 50% de la quota líquida de l’IBI que han de pagar les persones vídues majors de 65 anys i amb una renda que no superi 1,5 vegades el salari mínim interprofe­ssional.

Alhora, s’ha ampliat la cobertura de la subvenció per a les famílies monoparent­als i se’n podran beneficiar totes aquelles que tinguin fills fins a 21 anys –o fins a 26 si estudien– i no només fins a vuit anys com succeïa fins ara. Cal recordar que per sol·licitar la subvenció cal ser titular de família monoparent­al.

BENEFICIAR­IS Les famílies nombroses i les monoparent­als també poden sol·licitar els ajuts

Les famílies nombroses que viuen en pisos de lloguer també són beneficiàr­ies de la subvenció, a l’igual que aquelles que són propietàri­es del seu habitatge habitual.

La quantia de la subvenció, tant en el cas de les famílies monoparent­als como en el de les nombroses, es calcula mitjançant un escalat en funció del valor cadastral de l’immoble on viuen. La bonificaci­ó pot ser de fins al 90% en el cas de les famílies amb alguna persona amb discapacit­at; com a mínim cada família que compleixi els requisits i demani la subvenció tindrà una bonificaci­ó del 5% o del 15% en l’import del rebut de l’IBI, depenent de si es tracta d’una família amb o sense membres amb discapacit­at.

Cal demanar la subvenció abans del 30 d’octubre, i les devolucion­s es faran efectives a finals de 2012, una vegada el contribuen­t hagi abonat el rebut de l’IBI d’enguany.

Tota la informació per a sollicitar la subvenció es troba al portal de tràmits de l’Institut Municipal d’Hisenda: www.bcn.cat/hisenda/ca/principals_impostos_ibi_ajuts.html i també a les Oficines d’Atenció al Ciutadà dels districtes.

 ?? AB ?? LES SUBVENCION­S ES PODEN TRAMITAR A LES OFICINES D’ATENCIÓ AL CIUTADÀ.
AB LES SUBVENCION­S ES PODEN TRAMITAR A LES OFICINES D’ATENCIÓ AL CIUTADÀ.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain