La Vanguardia (Català)

Fox, altre cop protag Gonista a la tele

L’actor, que té parkinson, es troba millor de salut i ha acceptat invo Olucrar-se en una nova sèrie

- GABRIEL LERMAN

Tot i que va debutar en el cinema amb 14 anys i a la pantalla gran serà sempre recordat per la trilogia de Retorn al futur, el nom de Michael J. Fox ha estat sempre associat a la televisió.

El seu primer paper, quan es va mudar a Los Angeles amb 18 anys, va ser en una pel·lícula tele- visiva, Letters from Frank. Ràpidament es va convertir a una cara coneguda a la pantalla petita, fins que el 1982 va trobar el paper que el va convertir en una celebritat, el d’Alex P. Keaton, el fill conservado­r d’una família esquerrana a la comèdia Enredos de

familia. Aquest paper li va donar prou pes com per, tres anys després, convertir-lo també en una estrella cinematogr­àfica amb la seva primera incursió com a Marty McFly.

Tret d’aquest paper, res del que va fer per al cinema no va arribar a ser tan popular com la seva tasca a la sèrie televisiva, que es va mantenir en emissió durant set temporades i li va deixar tres premis Emmy i un Globus d’Or. Després d’uns quants anys en què es va dedicar exclusivam­ent a treballar en el cinema, sense l’èxit esperat, Fox va tornar a la televisió amb un altre paper protagonis­ta, el de tinent de l’alcalde de Nova York a Spin City: loca alcaldia, amb la qual va estar quatre anys en antena, va guanyar un altre Emmy i quatre Globus d’Or més, fins que, a causa del parkinson que l’afligia, va haver de deixar de treballar.

Des d’aleshores han passat dot- gran que trencant les regles de com es fan les coses a la televisió nord-americana, ha encarregat una temporada completa de 22 episodis.

La nova sèrie, que encara no té títol, seguirà la línia d’altres programes com George López o Sein

feld. La història estarà basada en alguns elements de la pròpia vida de l’estrella principal, encara que no serà estrictame­nt autobiogrà­fica. El protagonis­ta (és a dir, Fox) estarà casat i tindrà tres fills (a la vida real Michael en té qua-

ze anys, i tot i que no es va retirar mai completame­nt, i apareixia com a actor convidat en sèries com Scrubs, Boston legal, Rescue me (per la qual va obtenir un altre Emmy) i The good wife, en papers cada vegada més extensos, no s’havia atrevit mai fins ara a acceptar les múltiples ofertes per tornar a temps complet al mitjà que sempre el va aplaudir. Però a partir del 2013, Fox, que al juny va complir 51 anys, tornarà a ser protagonis­ta d’una sèrie, que s’emetrà als Estats Units per la mateixa cadena que durant anys va gaudir de l’èxit d’Enredos de família, la NBC. L’entusiasme de la companyia, part del consorci que també integra Universal, ha estat tan tre) i haurà de lluitar contra seriosos desafiamen­ts per portar endavant el seu matrimoni, la seva carrera i el seu paper de pare, mentre batalla contra el parkinson.

La sèrie es començarà a gravar aquest any amb el sistema d’una sola càmera, i serà produïda per Sony Pictures Television.

Ara per ara, no se’n saben més detalls, com qui serà el productor executiu o els actors que acompanyar­an Fox.

El president de l’NBC, Bob Greenblat, no podia estar més entusiasma­t. En un comunicat que va difondre la cadena va expressar: “Estem fascinats que un dels mes grans comediants de la televisió torni a casa nostra. Des del moment en què ens vam reunir amb Michael per escoltar el seu únic punt de vista sobre el seu

La decisió de l’actor d’involucrar-se en aquesta proposta és senyal que està millor de salut

nou programa vam decidir que hi participar­íem. No tenim cap dubte que el personatge que crearà serà instantàni­ament reconeixib­le i divertit. Fer negocis amb ell és un plaer suprem”. Les seves paraules indiquen que Fox tindrà un control creatiu total sobre el nou programa.

La decisió de l’actor d’involucrar-se en una proposta com aquesta és un senyal que la seva salut no podria estar millor. Convertit en un paladí de la lluita contra el parkinson, a través de la seva pròpia fundació benèfica, Michael es va sotmetre a una talemotomi­a el 1998 i ha explicat públicamen­t que combat els símptomes de la malaltia amb un medicament anomenat Sinemet.

La sèrie versarà sobre la seva vida com a espòs, pare i gestor

 ??  ??
 ??  ?? Fotograma de la sèrie dels vuitanta Enredos de familia
Fotograma de la sèrie dels vuitanta Enredos de familia
 ??  ??
 ??  ?? Michael J. Fox.
Michael J. Fox.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain