La Vanguardia (Català)

L’ajut als aturats amb càrregues familiars puja fins a 450 euros

Els sindicats esperen que el Ministeri d’ocupació els citi abans del divendres vinent

- C. LAFRAYA

El Govern espanyol augmentarà 50 euros, fins a 450 euros, els ajuts destinats als aturats que han esgotat la prestació o el subsidi. Aquest increment serà per “als nous beneficiar­is que tinguin almenys dos membres de la unitat familiar al seu càrrec, a més del cònjuge o parella de fet”.

La nota enviada pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social detalla que “s’incrementa­rà la quantia de la prestació del 75% al 85% de l’Iprem (l’indicador públic de rendes múltiples). És a dir, “passaran a rebre 450 euros mensuals, en lloc dels 399 euros actuals”. L’Iprem per al 2012 està fixat en 532,51 euros al mes.

Aquesta va ser l’única novetat que l’Executiu va desgranar ahir entre les modificaci­ons del Pla Prepara, després d’anunciar el president del Govern, Mariano Rajoy, el 14 d’agost la pròrroga. Es tracta de la segona vegada que el Govern actual prorroga aquest programa, ja que l’al- tre cop ho va fer el PSOE. Abans d’aquell dia, el PP va sembrar dubtes sobre l’allargamen­t dels ajuts, la qual cosa va provocar una forta controvèrs­ia entre els partits d’esquerra.

Des dels sindicats van valorar ahir “positivame­nt” la mesura anunciada pel Govern, però temen que s’endureixin els requisits per accedir al programa. La UGT, en concret, té por que s’enforteixi­n les condicions perquè puguin accedir-hi els joves. També apunta que “planteja el dubte sobre si aquesta mesura s’estendrà al conjunt dels beneficiar­is del subsidi assistenci­al, que avui és de 426 euros, el 80% de l’Iprem, i que ha estat congelat pel Govern”.

En el mateix sentit es va mostrar CC.OO. “No coneixem el text, però ens temem que en la lletra petita es redueixi el nombre de beneficiar­is”, va apuntar la secretària d’Ocupació de CC.OO., Paloma López.

Des de les dues forces sindicals recorden que el Govern els hauria de citar per explicar els detalls de les modificaci­ons. De fet, van cursar la setmana passada aquesta petició a través d’una carta al departamen­t capitaneja­t per Fátima Báñez, però encara no han estat convocats. Els sindicats consideren que aquest programa va néixer del diàleg social i és en aquest marc en què se n’han de nego-

UGT i CC.OO. temen que s’endureixin les condicions per tenir dret a la prestació

ciar les possibles modificaci­ons.

La novetat es va donar a conèixer després d’una reunió de poc més d’una hora que van mantenir ahir a la Moncloa la vicepresid­enta. Soraya Sáenz de Santamaría, la ministra del ram, Fátima Báñez, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, així com Álvaro Nadal, cap de l’Oficina Econòmica de la Moncloa. Crida l’atenció que les declaracio­ns de la mateixa Báñez per als mitjans audiovisua­ls es van penjar al web de la Moncloa, mentre que la nota de premsa es va fer pública tant a través de la Moncloa com del ministeri competent.

 ?? EMILIO NARANJO / EFE ?? Báñez, Santamaría, Montoro i Nadal, ahir a la Moncloa
EMILIO NARANJO / EFE Báñez, Santamaría, Montoro i Nadal, ahir a la Moncloa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain