La Vanguardia (Català) - Diners

Empoderar els autònoms

Nomo i Milcontrat­os agilitzen la gestió de documents legals per a freelances amb solucions tecnològiq­ues en ‘fintech’ i ‘legaltech’

-

Ángela Zorrilla

Més de 3.269.000 autònoms a Espanya. Aquesta és la xifra amb què va tancar l’any passat la Seguretat Social: el nombre d’afiliats al règim d’autònoms s’ha incrementa­t per setè any consecutiu. Malgrat aquests números, el 2019 es va percebre una corba descendent que experts i administra­cions han d’analitzar. El nombre d’autònoms va augmentar durant aquest exercici en 14.425, fins a arribar a les 3.269.089 persones, cosa que va suposar un creixement un 70% inferior al del 2018, quan el règim especial de treballado­rs autònoms (RETA) va sumar 49.986 afiliats. Així, la Seguretat Social va incorporar el 2019 un total de 35.561 autònoms menys que el 2018, segons es desprèn d’un estudi elaborat per la Federació Nacional d’Associacio­ns de Treballado­rs Autònoms (ATA), a partir de dades del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Arran d’aquestes xifres, el president d’ATA, Lorenzo Amor, va afirmar que el 2019 havia finalitzat amb una mitjana de 39 nous autònoms cada dia, enfront dels 137 de l’any anterior. Segons Amor, la raó és que el 2019 va ser un any d’incertesa en l’economia. Un any que es va començar legislant a favor dels autònoms, que després van veure, però, com a posteriori passaven els mesos sense que s’aprovessin més mesures de suport. D’això es dedueix que, per capgirar aquest descens, la clau és invertir en política econòmica i laboral amb la finalitat de fomentar l’estabilita­t i la confiança dels treballado­rs per compte propi.

En aquest sentit, les empreses grans i petites han d’arriscar i apostar per un camí innovador. Les noves idees seran les que permetran crear noves eines i serveis per ajudar els autònoms a sortir-se’n dels obstacles que els sorgeixen en el dia a dia. Lluitant per aconseguir l’esmentada estabilita­t al mercat lliure, els últims anys han aparegut al sector empresaria­l firmes com Nomo, que a finals del 2019 i amb l’ajut d’InnoCells, la incubadora de Banc Sabadell, es va marcar com a objectiu facilitar la vida del treballado­r autònom.

L’aliança entre Nomo i Milcontrat­os facilita als autònoms l’accés i la gestió d’informacio­ns legals

L’acord permet als clients descarrega­r directamen­t de l’app de Nomo qualsevol document jurídic

Intel·ligència artificial

En un món cada vegada més tecnològic, oferir eines adaptades a les necessitat­s i a l’entorn es torna totalment necessari. Per això, aquesta start-up s’ha centrat en la digitalitz­ació dels seus serveis. La seva activitat principal és senzilla: integra en una única aplicació els productes financers i les eines de gestió que necessiten els treballado­rs autònoms i freelances.

Milcontrat­os treballa amb tecnologia ‘machine learning’ que facilita la comunicaci­ó amb els usuaris

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain