La Vanguardia (Català) - Diners

Tractament contra la monotonia

La firma del lleó aporta la seva visió estimulant i tecnològic­a al segment B-SUV amb el disseny distintiu del 2008

- Daniel Balcells

“Escultural”, “estatuari”, “polièdric”... són alguns dels adjectius que els dissenyado­rs de la marca francesa han fet servir per definir el nou Peugeot 2008, que aterra al cor del segment dels SUV compactes urbans amb l’objectiu de revalidar el lideratge i erigir-se com un dels referents de la categoria de moda. Amb un disseny potent i audaç, busca reafirmar la seva diferencia­ció mitjançant innovacion­s tecnològiq­ues, un equipament avançat i una personalit­at estètica pròpia.

Les seves formes exhibeixen línies triangular­s que barregen nervi i decisió en els traços amb un parabrisa endarrerit, un capó més horitzonta­l, una ampla graella vertical i uns llums diürns led que desapareix­en sota els fars per reaparèixe­r més avall. El resultat és un conjunt amb molta força visual que es mostra ben assentat i ofereix un aspecte atractiu i robust. La part posterior exhibeix els pilots units per una banda negra i l’expressiva firma lluminosa led de les

Peugeot.es 3 cil. Turbo. Gasolina 1.199 cc 100 CV a 5.500 rpm 183 km/h 12 segons 5,5 litres 430/177/153 cm 1.264 kg 434 litres 2 anys sense límit de km tres urpes per completar la seva imatge robusta i musculosa.

La seva longitud de 4,30 m i la seva distància entre eixos de 2,60 m li confereixe­n un gran volum de maleter, quantifica­t en 434 litres. A l’habitacle, el protagonis­ta és l’evolució del lloc de conducció Peugeot i-Cockpit 3D. La informació sobre el combinat digital es presenta a tall d’holograma, amb indicacion­s animades que adapten la mida en funció de la seva importànci­a. La pantalla tàctil de 25,4 cm (10 polzades) i les tecles Toggle Switches gestionen diversos equipament­s i funcions d’ajuda a la conducció.

Motors gasolina i dièsel de 100 a 155 CV i elèctric de 136 CV i 300 km d’autonomia, les opcions a la venda

El control de descensos (HADC) es combina amb el Grip Control, en opció, per millorar la versatilit­at off-road

Polivalènc­ia i confort

El plaer de conduir i la sostenibil­itat són els seus elements distintius. Així, a l’eficiència i el rendiment de les seves mecàniques gasolina i dièsel el nou 2008 hi afegeix, a més,

Amb la seva oferta multienerg­ia, el 2008 es pot triar amb tres motors: gasolina, dièsel o elèctric una experiènci­a a bord silenciosa i sostenible gràcies a la nova versió 100% elèctrica de zero emissions: l’e-2008, amb 136 CV i 300 km d’autonomia.

L’oferta tèrmica s’estructura entorn de motors tricilíndr­ics de gasolina d’1,2 litres PureTech de 100, 130 i 155 CV i en mecàniques dièsel d’1,5 litres i 4 cilindres BlueHDi amb 100 o 130 CV; la primera, amb caixa de canvis manual de 6 velocitats, i la segona, associada a una transmissi­ó automàtica EAT8.

El nou SUV de la firma del lleó, que es fabrica a la planta de PSA a Vigo, està disponible des de 17.550 euros per a la versió d’accés, o bé des de 30.450 euros per a l’elèctric e-2008, encara que aplicant els avantatges del Pla Moves la tarifa es redueix fins als 24.950 euros.

 ??  ?? L’aspecte prèmium i l’elegància se subratllen amb el sostre bicolor en negre Black Diamond
L’aspecte prèmium i l’elegància se subratllen amb el sostre bicolor en negre Black Diamond
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain