La Vanguardia (Català) - Diners

Ford Focus, un dels vehicles més populars

Un total de 16 milions de vendes a tot el món avalen aquest automòbil

- Francesc Pla

El Focus és un dels automòbils més populars del mercat europeu des del 1998 i també un dels models clau de la gamma Ford. Amb tres generacion­s a la seva esquena, més de set milions d’unitats venudes a Europa i 16 milions a tot el món, la marca de l’oval afronta una nova vida del model amb una extraordin­ària ambició. Per començar, el nou Focus estrena una plataforma que dona lloc a una carrosseri­a compacta amb contraport­a posterior i a una altra de tipus familiar. També hi haurà per a alguns mercats, com Rússia o Turquia, una versió més de tres volums, la clàssica berlina amb maleter separat. I no hi haurà, confirmant una tendència generalitz­ada, una carrosseri­a de tres portes.

Però el més innovador és l’aparició d’una variant amb aspecte de totcamí, amb la carrosseri­a elevada 30 mm del terra. Es diu Focus Active i respon a l’enorme demanda que existeix actualment d’aquest tipus d’automòbils. En qualsevol cas, el nou Focus és, gràcies a la plataforma­C2, un cotxe més ample, amb més espai a les places posteriors, a l’haver reposicion­at els seients posteriors. Sense preu encara, el Focus de quarta generació no arriba fins al proper mes de juliol i suposa un repte de gran envergadur­a, com va quedar demostrat en la seva presentaci­ó internacio­nal.

Així, Steve Armstrong, president de Ford per aEuropa, Àfrica i Orient Mitjà, afirmava: “El Focus ha estat el nostre cor a Eu-

El nou Focus és ara un automòbil més ampli, amb més espai a les places posteriors

“El seu segment va representa­r el 2017 una de cada cinc matriculac­ions”, diu Steve Armstrong

 ??  ?? Ford Focus
Ford Focus
 ??  ?? El Focus inaugura una nova era per a Ford i la gamma inclou la versió d’estètica SUV
El Focus inaugura una nova era per a Ford i la gamma inclou la versió d’estètica SUV

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain