La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Espanyol empata i jugarà el playoff

Els pericos van tenir més possessió de la pilota, però no van estar fins en la rematada

- Carlos Novo

El somni de l'Espanyol de l'ascens directe es va acabar ahir definitiva­ment a Lezama després de no passar de l'empat sense gols contra l'Amorebieta. Un gol de penal de Sylla el minut 97 al nou estadi Zorrilla va certificar la remuntada local i la victòria del Valladolid contra el Vila-real B. Amb això l'equip de Pucela torna a ser de Primera Divisió i condemna els pericos a jugar el playoff d'ascens amb una primera eliminatòr­ia que serà contra l'Oviedo, el Racing de Santander o l'Sporting de Gijón.

Per a la segona plaÁa d'ascens directe la baralla continua entre el Leganés i l'Eibar. L'equip pepinero va tenir l'ascens a la mà a l'estadi A Malata, però un gol del Racing de Ferrol de penal al minut 92 porta l'emoció a l'últim dia. L'Eibar no va poder sumar ahir perquè va caure derrotat a El Molinón (1-0). El descens s'ha consumat per al Vila-real B, l'FC Andorra i l'Alcorcón.

A Lezama l'Espanyol no va estar còmode contra un equip que es jugava molt i al qual l'empat li dona encara opcions de lluitar per la permanènci­a en l'última jornada.

Manolo Gonz·lez va disposar de sortida un onze molt ofensiu amb la missió de pressionar molt i buscar centres perquè els pogués rematar el seu home gol, el danès Braithwait­e. Keidi Bare, Javi Puado, Aguado i Pere Milla van dominar el centre del camp, però el defensa local va contenir sense massa problemes l'empenta visitant.

L'Espanyol va tenir més la pilota en un primer temps (60%) en què no hi va haver massa oportunita­ts. Javi Puado ja va tenir la primera al minut tres en una rematada que va ser alta.

Braithwait­e va tenir dues rematades molt seguides cap a la mitja hora, la primera parada pel porter Magunagoit­ia i la segona de cap molt a prop del pal esquerre, però la pilota no va trobar porteria. Dorrio va ser el jugador més incisiu de l'Amorebieta, que va demanar penal no concedit al minut deu en una caiguda a l'àrea de Bustinza en un cop amb el porter Joan García.

El segon temps va comenÁar amb un canvi en l'Espanyol. Salvi S·nchez va entrar per Antoniu Roca. L'Espanyol va perdre una mica el domini perquè el joc es va equilibrar i el gol va poder caure per a qualsevol dels dos. Al minut 60 Gastón Valles va entrar per Keita Balde.

Al minut 60 va marcar Puado, però se li va anul·lar el gol per fora de joc de Pere Milla. Després va perdonar Keidi Bare. Es va atrinxerar l'Amorebieta per resistir els últims quinze minuts contra un Espanyol molt abocat.

Altra vegada va parar el porter basc un cop de cap a Puado. En el minut 82 va venir la rèplica de l'Amorebieta i Dorrio va marcar, però també se li va anul·lar el gol per fora de joc.

Els últims canvis de l'Espanyol van ser Brian Oliv·n i Lazo per Puado i Pere Milla a la recerca el tècnic perico de més frescor en l'atac que li donés la victòria en l'últim tram. Trencat el partit, el joc va acabar convertit en un desori amb els dos equips molt cansats.

Brian Oliv·n va tenir l'última. L'àrbitre va afegir cinc minuts i no es va moure el marcador. L'Espanyol jugarà el playoff. ●

Els pericos jugaran la primera eliminatòr­ia contra l’Oviedo, el Racing o l’Sporting

El Valladolid torna a ser equip de Primera després de guanyar el Vilareal B a Zorrilla