La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cañete exhibeix força en la carrera per liderar Pimec

Emili Rousaud i Anna Gener, a la llista de la candidatur­a

- DOLORS ÁLVAREZ

Antoni Cañete va formalitza­r ahir la seva candidatur­a a la presidènci­a de Pimec amb una exhibició de suports tant en els avals com en la llista del futur equip. Va presentar 400 avals, el doble que el seu rival Pere Barrios, i una llista de 93 noms per a la junta directiva, entre els que figuren Emili Rousaud, president de Factor Energia; Anna Gener, consellera delegada de Savills Aguirre Newman; Lam Chuen Ping, president de la Unió d’Associacio­ns Xineses de Catalunya; José María Torres, de Numintec, o Martina Font, de Cartonatge­s Font.

Aproximada­ment un terç de la llista són gremis i associacio­ns empresaria­ls, un element clau per al desenllaç final. Gremis, associacio­ns i federacion­s tenen dret a més vots en funció de la seva representa­tivitat i poden arribar fins a un màxim de 30, mentre que un soci individual només té dret a un vot. En la llista donada a conèixer ahir apareixen, entre altres, el Gremi de Restauraci­ó de Barcelona, Taxi Companys, la Federació Intercomar­cal d’Hostaleria i diverses associacio­ns comercials vinculades a negocis xinesos o llatinoame­ricanes.

“Som una candidatur­a representa­tiva, integrador­a i transversa­l, formada per empresaris i empresàrie­s que agrupen totes les sensibilit­ats a nivell empresaria­l, econòmic i territoria­l”, va destacar Cañete, que va acusar a la candidatur­a independen­tista Eines Pimec de voler “polititzar” l’organitzac­ió. “Els nostres objectius són exclusivam­ent empresaria­ls, mentre que l’altra candidatur­a sembla estar presentada en termes polítics”, va dir amb referència a la mobilitzac­ió desplegada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en suport de Pere Barrios. I va acusar l’aspirant independen­tista de demanar ja el vot malgrat no haver estat proclamada

El secretari general presenta 400 avals, el doble que el seu rival, i 93 persones per a la junta directiva

encara la seva candidatur­a i de criticar que el president de Pimec tingui sou quan ell va avalar aquella decisió en la junta directiva. “No es pot dir una cosa de nit i una altra de dia”, va respondre.

Va defensar, a més, la seva figura d’empresari, replicant també a Barrios, que el dia anterior el va qualificar d’“empleat” de Pimec. Cañete es presenta en nom del Cofme (Consorci de Fabricants de Material Elèctric). “Les patronals han d’estar liderades per empresaris”, va afegir abans de remarcar el “grau de riquesa” que implica la seva llista de 93 candidats als òrgans de govern, uns 40% dels quals són dones.

Respecte al seu programa, que es planteja sota l’eslògan “Activisme empresaria­l”, va destacar que vol treballar per donar més protagonis­me a pimes i autònoms i resoldre alguns dels seus problemes, entre els quals va citar la necessitat d’una fiscalitat justa, acabar amb la “xacra” de la morositat i aconseguir una participac­ió més important d’aquestes empreses en els processos de contractac­ió pública.

També va expressar el seu desig de comptar amb algun referent estatal, en la línia de la Plataforma Pimec que l’organitzac­ió catalana va impulsar el 2019.

 ?? EP ?? Antoni Cañete al costat d’altres membres de la seva candidatur­a
EP Antoni Cañete al costat d’altres membres de la seva candidatur­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain