La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tebas: “Mourinho li aniria bé a la Lliga”

-

Javier Tebas necessita ingredient­s vistosos per exportar en les millors condicions la Lliga que presideix. Els adeus de Cristiano Ronaldo i Neymar, segons assegura, no “ens han afectat com a marca internacio­nal si ens remetem a la negociació de drets audiovisua­ls internacio­nals”, però és evident que el campionat espanyol necessita nous estímuls. Un d’aquests estímuls podria ser José Mourinho, candidat oficiós a tornar a la banqueta del Reial Madrid. Tebas, en declaracio­ns al programa El món a RAC1, ho veuria bé. “És un gran entrenador, com ho és Guardiola. No veig per què cal ser contrari a la seva tornada. A mi m’agradaria que estigués a la Lliga, seria bo per a l’espectacle”.

Parlant d’espectacle, Tebas va enaltir la figura de Leo Messi, sens dubte el millor ambaixador del campionat. “Seria un error imperdonab­le no saber reconèixer la categoria de Messi pel que ha suposat per a la nostra competició. Què hi ha de millor que crear un premi que es pugui repetir cada any amb el seu nom”.

El producte estrella de la Lliga continua sent el clàssic entre el Barça i el Madrid. Tebas va posar dia i hora a l’esdevenime­nt: serà el dissabte 2 de març a les 20.45 h, abans que la setmana següent, el dimarts, el Reial Madrid rebi l’Ajax en el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions.

Precisamen­t el club blanc s’ha queixat amargament de l’ús del videoarbit­ratge en els últims partits. Tebas va fer un balanç “molt positiu” del VAR i va explicar per què a l’hora d’assenyalar un fora de joc encara hi ha anomalies: “És molt difícil, fins i tot tecnològic­ament, perquè el sistema de la línia no és exacte. No s’ha pogut perfeccion­ar perquè els terrenys de joc fan una petita corba a causa de la inclinació per treure l’aigua”.

Respecte al frustrat partit per disputar a Miami entre el FC Barcelona i el Girona, el president de la Lliga no tira la tovallola de cara al curs vinent: “Treballaré per aconseguir-ho. És complicat assegurar-ho de manera contundent, però creiem que hi tenim dret. Si la Federació i l’AFE (sindicat de futboliste­s) no volen ferho, és impossible obtenir consens sense utilitzar altres vies legals”.

Finalment, Javier Tebas va fer referència al lamentable episodi viscut dimecres a l’estadi de la Ceràmica de Vila-real en què uns aficionats de l’Espanyol van cantar el Cara al sol durant un partit. “Els estadis no són el lloc idoni per fer càntics polítics. Haurien de ser sancionats i no s’haurien de permetre”.

El president de LaLiga va confirmar el dia i l’hora del clàssic: el dissabte 2 de març a les 20.45 h

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain