La Vanguardia (Català-1ª edició)

La malenconia de Coutinho

El brasiler trenca la sequera però no posa fi al seu joc anodí

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Ni ho va celebrar. Ni un gest de ràbia. Va marcar i es va girar. Com si fos un amistós de pretempora­da. Com si no haguessin passat més de dos mesos del seu gol anterior. Coutinho no ha estat mai una explosió d’alegria en el seu llenguatge corporal, però ahir aquesta tristesa va ser la que va transmetre tot el Barça durant molts minuts. El brasiler va transforma­r un penal que va picar amb molts dubtes, pel centre i que va estar a prop de ser desviat pel porter. Poc més va fer l’ex del Liverpool. No va sortir retratat en primera línia en els gols del Llevant. No li tocava perquè defensar un córner no és feina seva ni tampoc tapar un xut creuat de Borja Mayoral. A la fotografia dels gols hi ha més els rellevats Miranda o Chumi, o fins i tot el debutant Murillo, que va posar voluntat just a la posició on el seu compatriot­a Yerry Mina va patir de valent al maig. Però, més enllà que els barcelonis­tes ja desitgen que Piqué, Lenglet i Alba no tinguin ni un refredat, moltes mirades cal desviar-les cap a Coutinho.

El rendiment del fitxatge més car de la història del club comença a ser preocupant. “Pot ser que no estigui al nivell de la temporada anterior i per això Dembélé li ha passat al davant. Esperem que millori, perquè és un jugador molt important per a nosaltres”, va confessar abans del matx a Gol l’ajudant d’Ernesto Valverde, Jon Aspiazu.

El partit es presentava com una revàlida per a Coutinho, que no abandona el seu posat de malenconia i a qui se li exigeix més rebel·lia i lideratge. Sense Suárez i Messi, els galons havien de ser seus. A més, en una davantera sense ariet ell era a la seva posició ideal, la de fals extrem esquerre, mentre que Dembélé es desplaçava a jugar de nou per completar el seu trànsit per les tres demarcacio­ns de l’atac aquesta temporada.

El Barça no tenia davanter centre ahir, però la davantera que va decidir Valverde ha costat una calerada al club. Entre tots tres 266 milions fixos. Cal esperar molt d’ells, doncs. Les expectativ­es amb Coutinho eren molt altes, però un any després d’arribar el brasiler no està gens encertat des que es va lesionar a Milà el 6 de novembre. I el seu últim gol calia anar a buscar-lo al 28 d’octubre, en el clàssic contra el Madrid.

Des d’aleshores estava sec. No és titular a la Lliga des del 2 de desembre contra el Vila-real, i en el campionat acumula quatre suplències consecutiv­es. No ha estat mai un futbolista que s’hagi caracterit­zat per la regularita­t, però ara li surt bé poca cosa. A la primera meitat només va fer una acció de mèrit, una passada llarga que va deixar Malcom sol davant del porter. Però ni tan sols va provar el xut, una de les seves armes principals, fins a la segona part.

Es pot dir que l’equip tampoc no va acompanyar i que sense Messi tot és més difícil. Però en la derrota per 5-4 al Ciutat de València de la campanya anterior l’argentí no hi va ser i el brasiler va firmar un triplet. On és, aquell Coutinho?

TRES APOSTES DE TALONARI No hi havia davanter centre, però els atacants que va posar Valverde han costat 266 milions fixos

 ?? DAVID RAMOS / GETTY ?? Un Coutinho capcot felicitat per Sergio Busquets ahir després del gol barcelonis­ta
DAVID RAMOS / GETTY Un Coutinho capcot felicitat per Sergio Busquets ahir després del gol barcelonis­ta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain