La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tretze camions i una furgoneta pateixen punxades a les rodes i col·lapsen l’AP-7

- MAYKA NAVARRO

En un primer moment va sobrevolar la possibilit­at que es pogués tractar d’un sabotatge. Però no. Ahir a la matinada un camió que circulava per l’AP-7, en sentit Tarragona, va anar perdent part de la càrrega, unes peces metàl·liques que van quedar escampades per la calçada. Això va provocar que 13 camions més i una furgoneta que després van circular per la carretera patissin desperfect­es a les rodes. Durant diverses hores la circulació va quedar afectada, i hi va haver un caos circulator­i monumental que no es va normalitza­r fins al migdia.

Alguns camions només van tenir una punxada, mentre que a d’altres les rodes se’ls van rebentar literalmen­t. El més sorprenent és que cap no tingués un accident i que la perícia dels camioners al volant aconseguís que mantingues­sin el control dels vehicles fins a detenir-los, la gran

Un vehicle va perdre peces metàl·liques de la càrrega, cosa que va provocar les punxades i un embús monumental

majoria al voral de l’autopista. Les punxades van tenir lloc entre la una i les tres de la matinada, en sentit sud. Concretame­nt al tram que hi ha entre Montmeló i el Papiol. Entre els punts quilomètri­cs 136 i 149 de l’AP-7.

Alguns camioners van poder avançar amb els vehicles fins al voral, cosa que va minimitzar els efectes sobre la resta dels conductors. Allà van poder canviar les rodes fetes malbé. Però d’altres no van poder circular i es van aturar al mig de l’autopista, en espera que arribés la grua per retirar-los. A les 8.30 hores del matí encara quedaven cinc camions per evacuar del voral.

Però un dels camions es va quedar aturat a la mateixa sortida 15, al quilòmetre 139, a l’altura de Mollet, cosa que va provocar el tancament d’aquella sortida durant les hores que el vehicle va estar immobilitz­at.

Els Mossos d’Esquadra de la divisió de trànsit van treballar al lloc dels fets durant tota la matinada i el matí. Van assegurar la zona i van gestionar les tasques de retirada dels vehicles accidentat­s. La circulació s’anava interrompe­nt quan arribava la grua i necessitav­a maniobrar fins a enganxar i arrossegar el vehicle sinistrat. Amb tot, hi va haver retencions de diversos quilòmetre­s a l’autopista en què es van veure atrapats milers de conductors durant bona part del matí.

 ?? NORMA VIDAL / ACN ?? Un dels camions accidentat­s a l’AP-7 ahir
NORMA VIDAL / ACN Un dels camions accidentat­s a l’AP-7 ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain