La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’advocacia rebutja els jutjats de clàusules terra

- Efe

El ple del Consell General de l’Advocacia Espanyola ha acordat per unanimitat mostrar el seu exprés rebuig al projecte del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que preveu crear a cada província un jutjat de primera instància especialit­zat en clàusules hipotecàri­es. Pel col·lectiu d’advocats, aquest pla produeix un sobrecost afegit per als ciutadans, que hauran de destinar recursos econòmics als “necessaris i, en ocasions, dificultos­os desplaçame­nts motivats pel procedimen­t judicial”.

En un comunicat, els advocats recorden que la llei orgànica del Poder Judicial ja estableix que el CGPJ podrà acordar “de manera excepciona­l i pel temps que determini” que un o diversos jutjats de la mateixa província i del mateix ordre jurisdicci­onal assumeixin el coneixemen­t de determinad­es classes o matèries d’assumptes.

El CGPJ va decidir a començamen­ts d’aquest any la creació de jutjats especialit­zats en clàusules hipotecàri­es, una mesura que entra en vigor l’1 de juny, per fer front al previsible augment de litigis d’aquest tipus i per reduir l’esperada sobrecàrre­ga de feina derivada de l’augment de litigis després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en relació amb les clàusules terra.

Algunes associacio­ns de consumidor­s creuen que el mecanisme de resolució extrajudic­ial no està funcionant com s’esperava i molts clients acabaran reclamant la devolució a través d’una denúncia judicial.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain