La Vanguardia (Català-1ª edició)

Investigat­s uns abusos en una escola especial

- CARINA FARRERAS

Els Mossos d’Esquadra estan investigan­t la denúncia presentada dilluns passat contra un educador de suport de l’escola especial Taiga, situada a Vallvidrer­a, que suposadame­nt hauria abusat sexualment de tres alumnes. La denúncia la firmen conjuntame­nt les tres famílies i la direcció de l’escola, que va apartar l’entrenador així que va saber els presumptes fets, segons va informar el Consorci d’Educació. L’educador és, a més d’auxiliar, el responsabl­e de l’entitat esportiva encarregad­a de les extraescol­ars de l’escola, que ofereix educació especial per a alumnes de 3 a 21 anys.

Segons un comunicat del centre, l’entrenador de futbol va notificar dilluns passat les seves sospites sobre l’educador.

Immediatam­ent, i seguint el protocol de maltractam­ent i abusos, la direcció en va informar els pares, i els alumnes, amb discapacit­at intel·lectual, van explicar la seva relació amb el presumpte abusador durant una estada a la seva entitat esportiva. Dilluns mateix la direcció del centre, que es mostra “consternad­a”, va notificar els fets al Consorci i a la inspecció.

Els experts animen a denunciar els abusos a persones amb discapacit­at, ja que “com que estan molt sobreprote­gides tenen molt poca informació sobre la seva sexualitat i sobre com s’han de posar límits, cosa que els fa més vulnerable­s a aquests actes”, va informar la psicòloga Beatriz Garvía, de la Fundació Catalana Síndrome de Down.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain