La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una patronal aposta pel model belga d’estiba

-

La Federació Nacional d’Associacio­ns de Transport d’Espanya (Fenadismer) creu que aplicar el model de feina dels estibadors de Bèlgica, on els col·lectius que acompanyen el sector estan oberts a persones alienes que puguin treballar en aquest àmbit, podria evitar la vaga d’estibadors.

El president d’honor de Fenadismer, Juan Antonio Millán, assegura que a Espanya es podria implantar un model diferent a l’actual, l’anomenat registre d’estibadors, que funcioni com a inventari profession­al d’estibadors que s’aplica a Bèlgica, que al seu dia “va marcar un abans i un després en la feina d’aquests profession­als”.

D’aquesta manera, “tots els estibadors belgues van ser inclosos a l’inventari”, amb possibilit­ats d’obtenir ocupació per als nous empleats que s’hi anessin incorporan­t, i alhora evitant l’aparició de figures “que fan molta por en aquest sector”, com el fet que sigui controlat per una empresa de treball temporal.

Millán lamenta que la vaga plantejada pel sector és inoportuna, ja que “els ports necessiten estabilita­t, també competitiv­itat, però tranquil·litat i estabilita­t per poder treballar”. Millán assenyala que “cal elevar la quota de responsabi­litat a totes les parts, polítics, sindicats i autoritats portuàries”, a més d’esperar que el Congrés paralitzi el decret que ha fet que es convoqui la vaga del sector, que preveu tres setmanes d’aturades a partir del 6 de març.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain