La Vanguardia (Català-1ª edició)

Macerat en rancúnia

Dos mesos després, Rossi insisteix que Márquez i Lorenzo li van faltar al respecte

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Dos mesos i nou dies han passat del desenllaç més calent de MotoGP, i Valentino Rossi encara continua allà, immers en la rancúnia amb Jorge Lorenzo i Marc Márquez, amb la seva teoria del biscottone (tripijoc) entre espanyols, i la premeditac­ió que van tenir per fer-lo perdre un 10è títol que ell solet va anar deixant escapar cursa rere cursa a la pista. En la posada de llarg de l’equip Movistar Yamaha i el descobrime­nt de la nova M1 a l’edifici Torre Telefónica de Barcelona, Rossi va evidenciar que encara no ha girat full i que continua recordant- se de Lorenzo, i sobretot de Márquez.

“L’any passat, Márquez i Lorenzo no em van tenir gaire respecte, i jo sempre els n’he tingut. El respecte de debò ha de ser recíproc. Jo, a en Jorge, sempre l’he respectat; ell, a mi, en l’última cursa, no...”, deia desenterra­nt la destral de guerra l’italià, recuperant el paper de crepuscula­r diva ofesa de Norma Desmond. Amb un posat seriós i amb cara de cansat, Rossi queia en les seves contradicc­ions, fruit d’un dolor mal paït. Tan aviat deia que “no podia estar enfadat perquè això [del 2015] ja és passat” i que “la desil·lusió va quedar enrere”, com, tot seguit, en la següent resposta, s’escalfava i insistia en la teoria de la conspiraci­ó, mostrant-se com a “boc expiatori” i culpant Márquez d’orquestrar la seva derrota. “No estic d’acord que en Marc va reaccionar al meu comportame­nt a la roda de premsa [de Sepang]. No és veritat: ell ja havia decidit abans que el seu objectiu era fer-me perdre el títol”, reiterava, sense cap mena de penediment i sense ganes de restablir la pau. “En Jorge és company d’equip des de fa anys, el meu primer rival, però hem de treballar plegats per l’equip, ser com més profession­als millor. Per sort, Márquez no és al meu equip”, va afegir.

Una mà estesa a Lorenzo per compromís, davant els seus caps, Lin Jarvis i Kouichi Tsuji. Tot i això, la relació és gèlida, inexistent. No han parlat ni dos minuts des que es va acabar la temporada, i ahir es veien per primer cop. Lorenzo, cortès, li va allargar la mà; Vale la va encaixar diplomàtic­ament, però el balear no va callar: “El respecte sempre existeix amb ell i amb qualsevol. Però si té ressentime­nt amb mi ha de saber portar-ho. Ell també hauria d’intentar fer entendre el respecte als seus aficionats”, va disparar, conscient que a Rossi li convé el soroll per amagar la seva der- rota. “No sé si considera necessari rebaixar la tensió o la farà durar... El que va passar el 2015 s’hauria d’oblidar. Encara que continuï parlant de biscottone les estadístiq­ues no enganyen: vaig ser jo qui va aconseguir més victòries, qui va ser líder més voltes, el més ràpid i qui va merèixer el títol. Al final, tothom es recorda de qui va guanyar”.

Pròxima cita: Qatar, el 20-M. Amb comptes pendents.

LA PREMEDITAC­IÓ DEL CERVERÍ “No és veritat que Márquez reaccionés al que vaig dir a Sepang; abans ja va decidir fer-me perdre el Mundial” LA RÈPLICA DEL BALEAR “Tot i que parli de ‘biscotto’ l’estadístic­a no enganya: jo vaig merèixer el títol i al final queda qui va guanyar”

 ?? ALBERT GEA / REUTERS ?? Lorenzo i Rossi van presentar ahir la seva nova Yamaha M1 a l’edifici Torre Telefónica de Barcelona
ALBERT GEA / REUTERS Lorenzo i Rossi van presentar ahir la seva nova Yamaha M1 a l’edifici Torre Telefónica de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain