La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les ‘start-up’ de Barcelona van captar 264 milions el 2015

-

Les start-up de Barcelona van batre rècords de captació de capital el 2015 amb un total de 264 milions d’euros i 14 rondes d’inversió completade­s per valors superiors a 10 milions d’euros, el doble que la suma de les del 2014, quan se’n van tancar quatre.

Val a dir que la companyia de venda de productes de segona mà LetGo va ser la que més diners va captar (92 milions d’euros), seguida per l’aplicació de segona mà Wallapop (40 milions) i la plataforma per mesurar la usabilitat d’un web o aplicació UserZoom (30 milions), segons detalla un informe de la Mo- bile World Capital Barcelona.

Els sectors on més recursos es van invertir van ser el comerç electrònic, les finances electròniq­ues i l’eGovernanc­e, és a dir, serveis tecnològic­s oferts a administra­cions públiques.

L’estudi destaca que l’ecosistema de start-up barceloní ha guanyat solidesa respecte a l’any anterior perquè fins a 44 inversors internacio­nals han participat en les rondes de finançamen­t i han estat presents en totes les rondes de més de 10 milions, excepte en una.

A més, el gruix de les inversions ha recaigut en start-up consolidad­es que estan en una fase més avançada que la del seu llançament. Així mateix, l’informe creu que Barcelona encara pot millorar en la presència dels àngels inversors, ja que és sensibleme­nt menor a la d’altres ciutats europees. Es necessita un marc legislatiu més favorable.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain