La Vanguardia (Català-1ª edició)

La presó Model

-

Fa més de quaranta anys que visc al començamen­t del carrer Rosselló; exactament darrere el centre penitencia­ri la Model. És un edifici antic, d’aspecte molt degradat. Des d’abans d’anar a viure al barri, l’Administra­ció va dir que traslladar­ia aquest edifici, però es manté. Avui ja no compleix la finalitat per la qual va ser construït. A la cruïlla del carrer Entença amb Rosselló una part de l’edifici ha estat enderrocad­a i s’hi ha fet un petit jardí.

Després de tants anys em pregunto fins quan els veïns haurem de patir el deterioram­ent del barri amb aquest malagradós edifici que enguany ja no compleix cap funció realment primordial. Immobles propers ja els van treure fa molts anys, com l’escorxador i les casernes. Les entitats públiques han fet inversions econòmique­s a molts altres indrets, però de la Model ningú no se’n preocupa. Els successius governs que hi tenen potestat l’han oblidat.

Voldria que les institucio­ns públiques ens fessin saber quan es produirà la demolició, què es farà

en el seu esbudellat terreny i quina és la raó de mantenir-lo encara. Crec que es tracta d’una qüestió que interessa a molts ciutadans, sobretot del barri, i que l’Administra­ció hauria d’actuar amb més diligència detallant el que s’ha de fer. Seria d’agrair que ho fes.

EVARIST ORIOL CALVO

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain