La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Popular vendrà el negoci de banca privada per fer caixa

- CONCHI LAFRAYA Madrid

Banco Popular reactiva la venda d’actius no estratègic­s per assolir els 400 milions d’euros de beneficis que s’ha fixat de cara al tancament dels resultats del present exercici. Ahir, es va fer públic que “posa el cartell d’en venda” a la seva divisió de banca privada. Aquest negoci gestiona actius per 6.000 milions d’euros de 5.000 clients. Es tracta d’un negoci que es duu a terme en 30 sucursals bancàries que donen feina a 180 persones.

“Davant l’interès despertat en- tre possibles compradors hem donat un mandat de venda a la consultora Deloitte”, assenyalen fonts oficials de l’entitat.

El negoci de banca privada va ser creat el 2001, després de firmar una aliança d’empreses amb Dexia Banque Internatio­nale à Luxembourg. Banco Popular tenia el 60% d’aquesta societat i el banc luxemburgu­ès l’altre 40%. Tot i això, l’any passat li va recomprar aquest paquet per 49,2 milions d’euros, amb la qual cosa el 100% del negoci de banca privada del Popular podria tenir un valor mercat d’uns 123 milions.

Amb aquesta desinversi­ó, el calendari de la qual no està tancat, l’entitat presidida per Ángel Ron farà caixa, encara que també podria dedicar part de les plusvàlues a provisions. De fet, no es descarta que abans de finals d’any el Popular anunciï una altra transacció de pes per arribar als beneficis previstos, ja que “aquesta operació pot saltar a l’any 2016”, afirmen fonts del mercat.

Amb aquesta operació, Popular Banca Privada es va convertir en l’únic banc independen­t pertanyent a un gran grup financer espanyol especialit­zat en la gestió profession­al de clients amb alts patrimonis, segons va informar el banc al seu moment.

Respecte al disseny de l’operació, el Popular no ha determinat el percentatg­e que preveu vendre, que variarà en funció de l’interès dels potencials compradors, entre els quals figuren candidats espanyols i internacio­nals. Podria seguir una estratègia similar a la de la seva divisió immobiliàr­ia, en la qual va cedir el control, amb un 51% del capital, a les firmes nord-americanes Värde Partners i Kennedy Wilson per 815 milions d’euros.

Banco Popular va registrar un benefici net de 278 milions d’euros durant els nou primers mesos d’aquest any, xifra que suposa una disminució del 8% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Entre els següents passos que el Popular pot fer de cara a finals d’aquest any hi ha l’anunci que es tanqui alguna aliança més amb un altre banc, com es va firmar amb ING, perquè utilitzi la seva xarxa de caixers.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain