La Vanguardia (Català-1ª edició)

La pista de gel de l’Hospitalet tindrà un tobogan de 40 metres

- DAVID GUERRERO L’Hospitalet de Ll.

Un gran tobogan de gel de 40 metres serà la principal novetat de la pista de patinatge sobre gel que s’estrena aquest Nadal al recinte firal de La Farga de l’Hospitalet després d’abandonar la seva anterior ubicació a la plaça Catalunya de Barcelona. Els visitants podran llançar-se en uns “dònuts pneumàtics folrats de tela amb una plataforma de plàstic que permet lliscar sobre el gel”, explica Antonio Peral, director d’AP Production­s i impulsor del projecte de la pista de gel de Barcelona des de fa cinc anys. El tobogan podrà ser utilitzat tant per nens com per adults i serà un atractiu més que funcionarà de manera complement­ària a la pista de patinatge.

L’espai central guanyarà superfície en el seu nou emplaçamen­t fins a arribar als 1.600 m2 (uns 100 més que l’any passat) i es manté com la pista de patinatge urbana

El muntatge de la instal·lació començarà el dilluns 23 per començar a funcionar el dia 27 d’aquest mes

més gran d’Europa. Una altra de les novetats serà l’organitzac­ió d’activitats esportives com el cúrling i l’hoquei sobre gel, que es podran practicar en una àrea annexa a la pista. També hi haurà un espai d’entrada lliure amb jocs infantils que s’afegirà a les grades i la cafeteria que ja tenia la instal·lació quan pujava a Barcelona. Tot això es complement­arà amb diverses exhibicion­s i actuacions musicals en un espai total de 4.000 m2 sota cobert.

Les tasques de muntatge de la instal·lació començaran el dilluns 23 de novembre. BarGelona, que manté el nom malgrat el canvi de ciutat, obrirà les portes del diven-

dres 27 de novembre fins al 10 de gener i mantindrà els preus de l’any passat.

L’empresa organitzad­ora preveu crear 200 llocs de treball temporals, que podrien ser més si es compten els que sorgiran a l’entorn exterior de la pista. Un dels bars que hi ha davant el firal de La Farga ja ha penjat un cartell buscant personal de reforç per al desembre.

El trasllat de la pista de gel a l’Hospitalet després de la negativa d’Ada Colau ha estat rebuda de manera molt positiva a la ciutat. L’Ajuntament no només no ha hagut de pagar, sinó que rebrà ingressos pel lloguer de l’espai. Ara treballen de manera conjunta amb el teixit comercial del centre de la ciutat per aprofitar l’impacte econòmic que poden generar els visitants que poden arribar de la capital i la resta de l’entorn metropolit­à.

 ?? . ?? Simulació de la pista de gel amb el seu tobogan
. Simulació de la pista de gel amb el seu tobogan

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain