La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enrique Lacalle

Les xifres del saló, l’últim que presidirà Enrique Lacalle: un 25% més d’operacions i un 30% més de visitants

- ELS SEMÀFORS VIURE

PRESIDENT SALÓ MEETING POINT

Enrique Lacalle ha presidit el seu últim Barcelona Meeting Point: 19 anys al capdavant d’aquest saló immobiliar­i, que a més de tancar infinitat d’operacions, ha estat el gran termòmetre del sector, que ara dóna signes de recuperaci­ó.

L’Ajuntament de Barcelona ha donat la llum verda definitiva al gratacel d’habitatges de 100 metres d’altura i 26 plantes ubicat a l’avinguda Diagonal, 131, a la cantonada amb els carrers Pere IV i Bilbao, al barri del Poblenou. El projecte va quedar aturat el 2008 per problemes de la promotora inicial i ara es torna a posar en marxa a càrrec de la immobiliàr­ia Corp, que ha obtingut la llicència d’obres per continuar amb la construcci­ó. Encara que estava concebut en els seus inicis com un edifici de 20 pisos més un gran sortint, al Barcelona Meeting Point s’ha pogut veure que finalment tindrà 26 pisos sense sortint però amb piscina coberta i solàrium a la coberta del gratacel.

El consistori de Xavier Trias era reticent a aquesta modificaci­ó, però el govern d’Ada Colau ha atorgat la nova llicència d’obres. Mentre esperava, Corp ha anat treballant en l’estructura preexisten­t del gratacel, propietat d’Altamira, la immobiliàr­ia que gestiona els pisos del banc Santander i Catalunya Caixa.

Els 125 habitatges de l’immo- ble ja s’han venut, una prova més que la crisi del sector immobiliar­i ha quedat enrere, com s’ha demostrat al Barcelona Meeting Point (BMP), que va clausurar ahir la seva IXX edició amb la certesa que el pitjor ja ha passat. “Al BMP s’ha donat per finalitzad­a la crisi del sector, a partir d’aquí tot seran bones notícies i increments de les vendes”, va assegurar el president del saló, Enrique Lacalle, que va xifrar l’augment d’operacions tancades aquest any en un 25% més que el 2014. Per la seva banda, els visitants van créixer més d’un 30%, segons fonts de l’organitzac­ió. Durant tot el matí d’ahir, al palau 8 del recinte firal de Montjuïc es van repetir les cues davant les promotores immobiliàr­ies i els estands de bancs que oferien hipoteques.

“S’han fet més contactes en

 ??  ??
 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? El notari Antonio Díez de Blas; el president del BMP, Enrique Lacalle; la directora de patrocinis de Vanguardia, Annamari Basora, i el director del saló, José Maria Pons, al costat dels nens María i Gustavo, les mans innocents del concurs. Nadia...
INMA SAINZ DE BARANDA El notari Antonio Díez de Blas; el president del BMP, Enrique Lacalle; la directora de patrocinis de Vanguardia, Annamari Basora, i el director del saló, José Maria Pons, al costat dels nens María i Gustavo, les mans innocents del concurs. Nadia...

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain