La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Com a civilitzac­ió tenim esperit d’explorador­s”

- GABRIEL LERMAN LLEGIU L’ENTREVISTA COMPLETA AMB JESSICA CHASTAIN A www.lavanguard­ia.com

Convertida en una de les estrelles més sol·licitades de Hollywood i amb un Globus d’Or i dues nominacion­s a l’Oscar al sarró, Jessica Chastain ha abaixat una mica el ritme i ja no estrena cinc pel·lícules per any com quan va irrompre fa quatre anys com el secret més ben guardat de la indústria. Tot i això, l’arribada als cinemes catalans dels seus dos projectes més recents simultània­ment donen la sensació que no ha perdut les ganes de treballar. A Marte, de Ridley Scott, encarna la comandanta de la primera missió tripulada al planeta roig, que enmig d’una gran tempesta i després de donar per mort el personatge de Matt Damon decideix emprendre la tornada a la Terra.

Qui s’hauria imaginat que es tornaria una especialis­ta en viatges interespac­ials?

Jo no, creu-me. La veritat és que aquest no era un tema amb què estigués gaire connectada abans que Christophe­r Nolan em truqués per treballar a Interstell­ar. Quan vaig veure aquesta pel·lícula i vaig veure flotant Anne Hathaway i Matthew McConaughe­y vaig pensar que segurament això devia ser molt divertit de filmar, i que interpreta­r-ho podia ser una molt bona experiènci­a. Una setmana després em va trucar el meu agent per dir-me que Ridley Scott tenia una pel·lícula i era sobre una astronauta. En aquell moment em vaig adonar que cal anar amb compte amb el que un li demana a l’univers, perquè t’escolta de debò.

Creu que el futur inclou la colonitzac­ió de Mart?

Sí, per què no? Sóc optimista i crec que ens aventurare­m fora d’aquest planeta. Crec que com a civilitzac­ió tenim un esperit d’explorador­s: escalem muntanyes, ens llancem a l’oceà i suposo que l’espai és la pròxima fron- tera. Estic segura que colonitzar altres planetes està definitiva­ment en el nostre futur. I jo sóc de les que creu que no som l’única expressió de vida a l’univers. M’encantaria assabentar-me en aquesta vida que han trobat organismes en altres planetes i que comenci una recerca per trobar un altre lloc fora de la Terra on establir una colònia.

Com va ser la seva primera trobada amb Ridley Scott?

Fabulosa, em va fer dibuixos de com es veuria la pel·lícula i tot semblava fantàstic. Li vaig preguntar que si feia la pel·lícula m’enviaria a entrenar-me amb els astronaute­s. I ell em va dir que no sabia si això era possible, però que ho mirarien. El cert és que em van enviar a JPL, a Pasadena, als afores de Los Angeles.

I convertir-se en una astronauta va ser tan divertit com s’imaginava?

Sí i no. Un dels vestits que em va tocar utilitzar era molt incòmode, i de vegades l’aire deixava de fluir, per la qual cosa li havia de demanar a algú que em tragués l’escafandre per respirar. Aquells moments van ser molt intensos.

“M’encantaria saber que han trobat organismes en altres planetes” “Quan vaig veure flotar Hathaway i McConaughe­y vaig pensar: que divertit!”

 ?? STEFAN WERMUTH / REUTERS ?? Jessica Chastain, protagonis­ta de Marte
STEFAN WERMUTH / REUTERS Jessica Chastain, protagonis­ta de Marte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain