La Vanguardia (Català-1ª edició)

Abantia presenta un ERO temporal que afecta 141 treballado­rs

- BARCELONA Redacció

El grup Abantia va comunicar ahir l’inici d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) de caràcter temporal que afectarà 141 treballado­rs, un 5,9% de la plantilla. L’expedient temporal es focalitzar­à en Abantia Instalacio­nes i en la filial Abantia Seguridad.

Segons va explicar la mateixa empresa per mitjà d’un comunicat, aquesta “mesura s’emmarca en el pla de flexibilit­zació i reestructu­ració interna que la companyia ha hagut d’emprendre al llarg del 2015 amb l’objectiu de superar la caiguda d’ingressos al mercat nacional”.

L’ERO temporal tindrà una durada de 18 mesos i començarà l’1 de novembre del 2015. La direcció d’Abantia es compromet a deixar sense efecte l’expedient temporal si “l’actual situació reverteix fins al punt de poder garantir plena ocupació per als treballado­rs afectats”.

Abantia va precisar ahir també que “per poder fer front a la situació de caiguda del mercat nacional, la companyia va iniciar, ja el 2011, una estratègia que li ha permès que avui dia el 65% de la facturació s’obtingui a l’exterior”. En aquest sentit, actualment el grup desenvolup­a projectes d’instal·lacions i edificis clau en mà a l’Amèrica Llatina, el nord d’Àfrica i el Pròxim Orient. Precisamen­t, l’empresa va comunicar aquesta setmana que treballa en l’ampliació de la refineria peruana de la Pampilla per a Repsol, en un projecte valorat en 20 milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain