La Vanguardia (Català-1ª edició)

Valeo atura el trasllat de la planta de Martorelle­s però manté l’ajust

Una alternativ­a possible és canviar l’activitat amb menys plantilla

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

La direcció de Valeo va comunicar ahir que desisteix del trasllat de la producció i de la plantilla de la fàbrica de Martorelle­s a Saragossa, si bé no renuncia a algun tipus d’ajust a l’esmentada planta. Fonts consultade­s van indicar ahir que una de les alternativ­es que l’empresa podria posar damunt la taula és deixar de produir sistemes de climatitza­ció i convertir les instal·lacions en un centre logístic. Aquesta opció implicaria una reducció de personal, per la qual cosa seria difícil mantenir els 257 treballado­rs actuals.

Fonts de l’empresa van declinar fer comentaris sobre el futur de la instal·lació ni sobre el contingut de la reunió prevista per a avui. Valeo fabricava sistemes de climatitza­ció per a automòbils a la fàbrica de Martorelle­s, tot i que ara la producció està paralitzad­a per una vaga general des de fa gairebé tres mesos.

L’empresa ha convocat per a avui la plantilla a una reunió en un hotel de Barcelona que la mateixa direcció ha anunciat que “serà breu”, segons els representa­nts dels treballado­rs. Fonts consultade­s van afegir que l’empresa no ha renunciat a realitzar un ajust a la planta i el que plantejarà avui als treballado­rs és la necessitat d’exhaurir totes les vies de diàleg per buscar una sortida a la fàbrica.

La decisió de retirar el trasllat a Saragossa es va comunicar als treballado­rs ahir a la tarda durant una mediació al Tribunal Laboral de Catalunya. En aquesta mediació es tractaven les demandes interposad­es per la plantilla d’anul·lació i suspensió cautelar del trasllat. Valeo ja havia comunicat que el trasllat a Saragossa s’havia de fer efectiu amb data de 9 de novembre en el cas d’alguns treballado­rs.

Els sindicats CC.OO. i CGT, als quals està assessoran­t el Col·lectiu Ronda,

La direcció es reuneix avui amb la plantilla per explicar la nova reestructu­ració

van mostrar ahir la seva satisfacci­ó per la decisió. En els dos casos, els representa­nts de la plantilla van estimar que era necessari “continuar lluitant” fins que no se solucioni definitiva­ment el conflicte. Per aquesta mateixa raó, CC.OO. va anunciar ahir que la plantilla continuarà en vaga indefinida fins que no es garanteixi la viabilitat de la planta. La plantilla de Valeo a Martorelle­s està en vaga des del 28 de juliol. A partir d’aquell mateix dia els treballado­rs van aixecar un campament davant la fàbrica que es manté encara vigent.

La vaga indefinida de Valeo és una de les més llargues de Catalunya, que només va ser superada en els últims anys per l’aturada de Panrico. El conflicte de Valeo ha estat molt present en els últims mesos per l’estratègia de la plantilla d’oposició radical a la decisió. Els treballado­rs han estat rebuts per l’Administra­ció catalana, que ha intentat mitjançar en els últims mesos. Els treballado­rs van participar també en diversos mítings electorals durant la darrera campanya electoral.

Valeo a Martorelle­s (Vallès Oriental) té com a principals clients les plantes de Seat i Nissan.

 ?? LAURA BUSQUETS / ACN ?? Una de les protestes dels treballado­rs de Valeo a Martorelle­s
LAURA BUSQUETS / ACN Una de les protestes dels treballado­rs de Valeo a Martorelle­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain