La Vanguardia (Català-1ª edició)

La recaptació tributària es modera i creix un 4,8% fins al setembre

- ALICIA RODRÍGUEZ DE PAZ Madrid

Una vegada assimilada la segona rebaixa de l’IRPF, els ingressos tributaris en dades homogènies fins al setembre van créixer un 4,8% respecte al mateix període del 2014, segons va avançar ahir el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. L’esmentada xifra suposa una lleugera desacceler­ació davant el recaptat entre gener i agost d’aquest any, en què es va registrar un augment del 5,2%.

En la clausura d’un fòrum organitzat per Financial Times, Montoro va defensar precisa- ment que una bona resposta de la recaptació és la base per complir amb la consolidac­ió fiscal acordada amb Brussel·les. “Si la recaptació continua fort hi haurà més possibilit­ats d’aconseguir l’objectiu de deute públic”, va assegurar.

Montoro va utilitzar les dades més recents sobre recaptació per afirmar que la recuperaci­ó econòmica també s’està notant al carrer. En els nou primers mesos de l’any, va destacar, el recaptat pel pagament fraccionat de l’IRPF per a pimes i autònoms ha augmentat un 12,6%, mentre que els ingressos per l’IVA de grans empreses ha pujat un 7,9% i el de les petites i mitjanes empreses, un 11,5%. “Si vostès coneixen algú que pagui aquests impostos només per afavorir un govern, presentin-me’l”, va dir apel·lant a la ironia. “Això és perquè les empreses estan venent més i guanyant més”, va rematar.

El ministre Montoro va fer ostentació de la proporció dels pressupost­os dedicats a les polítiques socials, mentre va defensar la importànci­a d’anar reduint el deute públic. “Altres partits –va afegir en clau preelector­al– s’ofereixen com a voluntaris per gastar”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain