La Vanguardia (Català-1ª edició)

França diu que Guindos pot presidir l’Eurogrup

- MADRID Agències

El ministre de Finances i Comptes Públics francès, Michel Sapin, va assegurar ahir que Espanya es mereix “més responsabi­litats” en les institucio­ns europees de les que té actualment i va defensar que el ministre d’Economia i Competitiv­itat espanyol, Luis de Guindos, té unes “qualitats absolutame­nt excepciona­ls”. En una roda de premsa conjunta entre els dos ministres, Sapin va refusar donar el seu suport exprés a Luis de Guindos com a futur president de l’Eurogrup, ja que prefereix que el procés d’elecció del substitut de Jeroen Dijsselblo­em es faci de la forma habitual, “buscant un consens” que permeti que les institucio­ns funcionin en bones condicions.

Tot i això, va reconèixer que Espanya s’ha vist “particular­ment ferida” en perdre el seu seient en el comitè executiu del Banc Central Europeu (BCE) amb la marxa de José Manuel González Páramo, cosa que ha generat un “malestar” justificat.

En aquest sentit, va destacar els esfor- ços realitzats per Espanya, que ha passat “per un període econòmic difícil”, però l’economia de la qual s’està reconstrui­nt en bones condicions. A més, va recordar que és la quarta potència de l’eurozona i la cinquena de la UE, per la qual cosa mereix poder exercir “responsabi­litats importants dins de les institucio­ns europees”.

Així mateix, el ministre francès va elogiar Guindos, de qui va afirmar que té “qualitats absolutame­nt excepciona­ls” i el conjunt dels seus col·legues de l’Eurogrup “l’aprecien moltíssim”. Per la seva banda, Guindos va agrair les “paraules positives” i l’“amabilitat” del ministre de Finances de la segona economia de l’eurozona, que va qualificar com “un amic”, expressió que Sapin també va utilitzar per referir-se al ministre espanyol.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain