La Vanguardia (Català-1ª edició)

Duran apel·la al vot útil a CiU per evitar que Colau s’imposi a Trias

- JOSEP GISBERT Barcelona

La transcendè­ncia que CiU concedeix al resultat de Barcelona la va posar ahir també de relleu Josep Antoni Duran Lleida, que a la seva carta web d’aquesta setmana convida a reflexiona­r sobre la “utilitat del vot” per evitar un triomf d’Ada Colau davant Xavier Trias. “Barcelona és massa gran per no ser conscient que la governabil­itat és un factor clau de cara a diumenge, raó per la qual s’ha de reflexiona­r més que mai sobre la utilitat del vot”, perquè “del resultat de diumenge dependrà que sigui alcalde Xavier Trias o que sigui alcaldessa Ada Colau”, subratlla Duran.

El líder d’UDC, que contraposa els projectes que represente­n la cap de llista de Barcelona en Comú i el candidat de CiU, insisteix a vincular Ada Colau amb Veneçuela. “Vinculo Colau amb Podem. O no és cert? I Podem amb Veneçuela. Què no és cert? Simplement dic que el model de ciutat de Barcelona que Trias representa és el que tenim, i millorat. Del de Colau, tenim Veneçuela com a referència”. Un model, el de Veneçuela –“un país sense llibertat, sense cap garantia de cohesió social, sense seguretat, amb una economia en fallida...”–, que Josep Antoni Duran Lleida es mostra convençut, en qualsevol cas, que no és el que Ada Colau vol per a Barcelona, “però sí que sé que el seu referent, Pablo Iglesias, té com a model el veneçolà”, adverteix. El màxim dirigent d’UDC recorda, a més, que és la candidata de Barcelona en Comú la que, en realitat, forma part de la “casta” d’ICV que durant molts anys ha governat la capital de Catalunya.

Josep Antoni Duran Lleida aprofita la carta web, d’altra banda, per demanar a la militància del seu partit que no cedeixi a les “intimidaci­ons foranes” davant la consulta interna del 14 de juny per decidir el seu full de ruta sobre el procés sobiranist­a. I saluda la “bona notícia” de l’elecció de Jordi Sànchez com a president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que “passa de ser dirigida per una activista a ser-ho per una persona amb formació i sentit profund de la política”.

El líder d’UDC demana a la militància que en la consulta interna del 14-J no cedeixi a “intimidaci­ons”

 ?? NEREA GUISASOLA / ACN ?? Duran, amb l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, i Surroca
NEREA GUISASOLA / ACN Duran, amb l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, i Surroca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain