La Vanguardia (Català-1ª edició)

...Mas insinua que pot marxar

-

NM. Dolores García o és la primera vegada que Artur Mas posa data al seu comiat de la primera línia política. Ho ha fet en un parell d’ocasions, en les quals ha presentat la renúncia com a colofó al procés sobiranist­a, és a dir, com l’epíleg d’un èxit històric. Ahir va vincular una retirada a un mal resultat en les eleccions catalanes.

Què es pot considerar un mal resultat? Aquí és on entren en joc tota mena d’especulaci­ons. Per uns, seria perdre les eleccions, és a dir, quedar darrere d’ERC. Per d’altres, seria baixar dels 40 diputats (ara en té 50). I hi ha els que fan altres càlculs i consideren que només si les forces independen­tistes (CDC, ERC i CUP) no assoleixen la meitat més un dels escons del Parlament estaria justificat que el president llancés la tovallola.

Però la lectura que compta és la que en faci el president. Fins ara, malgrat traslladar el missatge d’una escassa afecció al poder, Mas ha continuat al capdavant sense donar signes, per exemple, de voler disposar d’un delfí. Mas ho té difícil per deixar la nau a Ítaca en plena travessia sense ser acusat de plegar en el moment crític, però també és complicat justificar la continuïta­t amb un resultat advers (mirar-se al mirall britànic per a unes coses i no per a d’altres fa lleig). Així que és possible que Mas insinuï que ho pot deixar tot si les eleccions li van malament per aconseguir, justament, que li vagin bé.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain