La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’EI pren de nou Palmira

-

L’Estat Islàmic (EI) va tornar ahir a prendre Palmira, ciutat dels segles I i II, patrimoni de la humanitat. El director d’Antiguitat­s i Museus de Síria, Maamun Abdelkarim va dir que “és un desastre per a tot el món, no només per als sirians”, encara que va destacar que “per fortuna”, abans de la irrupció del grup terrorista a les ruïnes, les autoritats van aconseguir treure un centenar d’estàtues i les van traslladar a lloc segur. finalitats terroriste­s, entre altres delictes.

Durant la incursió al Museu del Bardo les forces de seguretat van matar dos dels terroriste­s, però un tercer va aconseguir fugir. No se sap si el detingut a Itàlia podria ser aquest tercer home, però els tunisians li atribueixe­n un paper directe en l’organitzac­ió i realitzaci­ó de l’atac.

El cas, però, presenta incògnites i punts foscos. El jove marroquí va ser detectat a Itàlia un mes abans de la matança a Tunis. El van identifica­r a Porto Empedocle (Sicília), on va arribar després de ser rescatat al mar amb 90 nàufrags més. Llavors va donar un nom fals. Es va començar un procés d’expulsió. Tenia dues setmanes per abandonar el país. No és clar si ho va fer o no.

Tant la mare de Majid Touil com un germà i una veïna van insistir que és innocent i que es tracta d’un greu error. La família viu a Itàlia legalment.

La policia italiana va lligar caps després que la mare del marroquí denunciés la pèrdua del passaport del fill. De fet, segons el Corriere della Sera, els serveis d’in-

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain