La Vanguardia (1ª edición)

Justícia per als Maristes

-

Són dies de records per als alumnes dels Maristes de Santsles Corts, amb els quals em solidaritz­o, a qui dono suport i admiro per enfrontar-se a aquesta situació de records esfereïdor­s i deplorable­s per uns fets delictius que han de ser perseguits per la justícia. I per la majoria dels exalumnes, com jo, de records que ara, alguns, es transforme­n en tristos, en sentir-nos absolutame­nt enganyats i decebuts d’una persona que molts admiràvem. Aquest no és altre que Joaquín Benítez. I és aquí quan considero que hom ha de ser just, perquè la majoria dels alumnes d’aquesta institució ens sentim orgullosos de la formació rebuda.

L’oportunism­e de les greus actuacions delictives portades a terme per una persona no ha de tacar l’honrosa trajectòri­a dels Maristes a Catalunya. La qual cosa no vol dir que, si s’han volgut amagar els fets denunciats, s’hagi de respondre també legalment. I dic honrosa perquè als 40 anys, retrobant-me amb els companys d’escola, vaig comprovar com tots, qui més qui menys, ens sentíem orgullosos d’haver format part dels Maristes. I no tan sols satisfets de la mateixa escola de les Corts, també de les activitats i colònies en les quals vam participar gràcies als Maristes Catalunya.

Per això, ara ja en primera persona, m’he sentit obligat a demanar públicamen­t objectivit­at i rigor, i que els greus actes del ja deplorable Beni no impedeixin de veure la gran trajectòri­a de la institució marista. Jo, en part, sóc el que sóc gràcies a l’educació rebuda en aquesta escola que s’ha estigmatit­zat tant aquests dies.

MARC CUCALA

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain