El Periódico Mediterráneo

8M: Juntes som més fortes

Si la programaci­ó d’aquesta setmana és possible és perquè al 2023 vam revalidar el govern progressis­ta

- *Alcaldessa de la Vall d’Uixó

Juntes som més fortes. Este és el lema que hem escollit enguany per a la programaci­ó del 8 de març. Durant tot el mes gaudirem d’una vintena d’activitats i, sobretot, reivindica­rem la igualtat efectiva entre homes i dones. La imatge que ha realizat l’artista local Carlos Corredera reforça la idea de germanor, de col·lectiu i de suport amb una abraçada entre dos dones. La flor del fons és un esclafit visual de color i força natural i cada petal representa a una dona.

Totes juntes: la força col·lectiva que tenim quan anem juntes i unides a reivindica­r que no volem ser més però tampoc menys.

Perquè això és el feminisme. Algunes veus estan molt interessad­es en difondre l’errònia idea que feminisme és el contrari de masclisme. I no ho és. El feminisme és el moviment que lluita per per la igualtat d’homes i dones en tots els àmbits. I només treballant per a transforma­r la societat ho aconseguir­em. Si la programaci­ó del 8M a la Vall d’Uixó és possible és perquè al maig de 2023 vam revalidar el govern progressis­ta. És innegable que on governen PP i Vox es fan discursos en contra de la igualtat, agravats per l’indecent negacionan­isme de la violència de gènere.

No podem donar ni un pas enrere. I per això des de la Regidora d’Igualtat que encapçale hem apostat per un programa variat i que inclou exposicion­s, cinefòrums, tertúlies, xarrades, presentaci­ons de llibres, concerts, tallers i monòlegs feministes… De fet, el passat divendres ja vam poder vore el documental Las cartas perdidas, que recull testimonis sobre la repressió de les dones durant el franquisme. Igualtat i memòria democràtic­a, perquè no es torne a repetir eixe fosc passat al nostre país. I esta setmana tindrem un tardeo amb l’actiu còmica Sil de Castro i el proper 8 de març llegirem el manifest d’esta edició a la plaça del Centre. DES DE LA Regidoria d’Igualtat tinc el repte de promoure el treball transversa­l entre totes les àrees. Perquè crec que la perspectiv­a de gènere ha d’estar pesent en tots els àmbits, des dels recursos humans fins a l’esport o l’urbanisme. A l’hora de planificar polítiques públiques ens hem de posar les ulleres violeta. Sols així podrem construir una ciutat més igualitàri­a i més justa. Dins d’esta filosofia es troba el Consell Municipal d’Igualtat, que reuneix mensualmen­t a entitats i associacio­ns per a dialogar i prendre decisions conjuntes que milloren la Vall i la fan avançar en igualtat. Per això vull agrair la seua implicació i col·laboració, que es pot veure clarament en la programaci­ó d’este 8M.

PER A MI

és un orgull que la Vall d’Uixó siga un referent feminista. L’exemple és que el PSPV-PSOE de la província de Castelló va entregar la setmana passada els Premis Palmira Pla Pechoviert­o a la nostra ciutat. Però més important encara: dos dels premis es van quedar ací. Per al premi col·lectiu, l’executiva provincial va valorar la trajectòri­a de més de 25 de l’Associació de Dones Clara Campoamor, dedicats a l’activisme feminista i la lluita contra les desigualta­ts i la violència de gènere a través de conscienci­ació i sensibilit­zació. Per al premi individual, va triar a Paquita Sastre, regidora socialista de la Vall que en els anys 90 va ser pionera, en un moment en què les polítigues igualitàri­es no eren, ni de lluny, una prioritat en l’agenda pública. Així, va impulsar la primera Casa de la Dona de la Vall i de la província.

El seu llegat ens encoratja a seguir treballant per la igualtat, especialme­nt en estos temps difícils en els quals la dreta extrema i l’extrema dreta ens estan fent retrocedir en drets i llibertats. Encara ens queda molt camí per fer, però no el podrem recórrer sense governs feministes com el que encapçale a la Vall. Les lleis en Espanya sobre igualtat i drets de les dones sempre han vingut de la mà de governs socialiste­s. Perquè els avanços socials s’aconseguei­xem al BOE, fent-los efectius per llei per a canviar i millorar la vida de les persones. En definitiva, la igualtat no sols es practica el 8 de març. En la Vall ho tenim clar.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? TANIA ?? Baños*
TANIA Baños*

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain