El Periódico - Català

Golf i empresaris top, al torneig del Mas de Torrent

L’Empordà Golf Club, propietat de l’advocat Emilio Cuatrecasa­s, reuneix l’elit dels negocis en un dels millors camps.

- FERRAN IMEDIO

Quan hi ha golf pel mig, qualsevol aficionat a aquest esport en què t’espera la pilota deixa enrere tota preocupaci­ó. És el que va passar ahir a la 24a edició del torneig que organitza Mas de Torrent a l’Empordà Golf Club. Allà es va citar l’elit empresaria­l catalana per enfrontar-se a un dels camps més exigents i més ben cuidats d’Espanya, a la calorada preestiuen­ca i al vent empordanès. ¿Eleccions al Parlament? ¿OPA hostil de BBVA al Banc Sabadell? ¿Sortida a borsa de Puig? Ni cas, i això que molts dels protagonis­tes d’aquestes mogudes eren sobre la gespa.

La cita va tenir lloc a casa d’Emilio Cuatrecasa­s. L’advocat i empresari és l’amo d’un complex esportiu que compta amb dos recorregut­s, el Links (ple de llacs i aiguamolls, on s’ha disputat el torneig) i el Forest (més boscós i igual de complicat). L’altre amfitrió va ser Pau Guardans, fundador i CEO d’Únic Hotels, a qui pertany Mas de Torrent, que ha acollit a les seves instal·lacions Shakira, Guardiola, Kylie Minogue, Cruyff, Julio Iglesias, Barbra Streisand..., i que compta amb una gastronomi­a de luxe amb la firma del biestrella­t Ramon Freixa.

L’humor de Pau Guardans

Pedro Fontana va repetir presència i triomf, va guanyar a l’edició de l’any passat a la categoria hàndicap superior (més de 26,4) i va tornar a emportar-se la victòria. El vicepresid­ent de Banc Sabadell (anys enrere, a BBVA) va guanyar una nit a l’Hotel The Principal (Madrid), establimen­t de l’empresa d’un Guardans que va repartir recompense­s als millors del dia amb un sentit de l’humor fi, com va demostrar al referir-se a l’exitosa sortida a borsa de la companyia Puig amb un subtil «sabem que aquest any els ha anat malament als Puig».

Hi va haver premis dels bons, molts en establimen­ts d’Únic Hotels: un tractament a Mas de Torrent, un sopar al seu restaurant, una sortida amb la seva barca, un cap de setmana al The Lodge (Mallorca) i un altre al volant d’un Maserati. Però ningú va recollir un vol a Buenos Aires i quatre nits a Casa

Lucía. Calia aconseguir ficar la bola a 150 metres.

Malgrat no saber de golf, l’hoteler i la seva filla Carlota van dirigir el torneig com si fes anys que muntaven la Ryder, creant un ambient que el pare va definir com «una celebració de l’amistat». Hi van participar, entre d’altres, Xavier Faus (president de l’empresa d’administra­ció de fons Meridia Capital Partners i exvicepres­ident del Barça entre 2010 i 2015), Rafael Fontana (president de Cuatrecasa­s), Jaume Guardiola (president del Cercle d’Economia), Marian Puig (president d’Isdin) i José María Xercavins (un històric del negoci immobiliar­i a Espanya i president de DeA Capital Reial Estate Iberia).

Esport i bon menjar

No va faltar el bon rotllo al camp i a la taula de la terrassa de l’hotel Terraverda. No podia ser de cap altra manera quan van passar una jornada als greens abans de menjar pernil de gla 100% ibèric; torrada amb escalivada i maionesa d’anxova; burrata amb tomàquet, pesto i ruca; arrossos melosos... tot regat amb xampany de Laurent Perrier i vins de Marquès de Riscal. En dies així, eleccions, opa, hostils, sortides a borsa i altres mogudes es deixen per a altres moments.

Hi va haver premis però ningú es va endur el més gran, amb un ‘hole in one’ de 150 metres

 ?? Stephanie Reyes ?? Jaume Guardiola, durant el torneig celebrat ahir.
Stephanie Reyes Jaume Guardiola, durant el torneig celebrat ahir.
 ?? May Circus / L’Auditori ?? D’esquerra a dreta, Ludovic Morlot, Héctor Parra i Lauren Michelle.
May Circus / L’Auditori D’esquerra a dreta, Ludovic Morlot, Héctor Parra i Lauren Michelle.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain