El Periódico - Català

Aparentmen­t avorrit, es tracta d’un estil poc cridaner, de colors neutres, peces bàsiques i sense logos

-

Durant els últims cinc anys, ens hem fet addictes a la sèrie Succession –les seves intrigues, jugades brutes i diàlegs viperins– i a aquella càmera en mà amb zooms i moviments bruscos que ha mostrat en la intimitat tot l’amor i odi que es professen un pare i els seus fills. Però la producció també ens ha fet partícips d’un concepte de moda que s’ha repetit reiteradam­ent en els últims mesos, a mesura que s’acostava el final: el luxe silenciós o l’armari ultrapijo que gasten els Roy i l’1% de la població planetària. Per aquesta ficció han desfilat tota mena de marques de les quals amb prou feines havíem sentit a parlar el comú dels mortals.

El quiet luxury de Succession ve a ser el que diferencia un milionari d’un milmiliona­ri (billionair­e, en anglès dels EUA). El nou ric es deleix per la logomania, que es vegi bé la doble C creuada de Chanel, la doble GG superposad­a de Gucci o el CD de Christian Dior. Una tendència, per cert, que es va escapar de les mans als anys 90 i que s’ha enquistat en la societat actual gràcies a kardashian­s i rapers que ara dirigeixen maisons.

Per la seva banda, el milmiliona­ri prefereix anar aparentmen­t avorrit, poc cridaner, amb colors neutres, passant de logos i de bling-bling, senzill i poc reconeixib­le (perquè, en realitat, només els de la seva classe saben per què cal gastar 9.000 euros en un abric de caixmir de Loro Piana que només els de la seva posició sabran distingir entre la multitud).

Ni minimalist­a ni ‘normcore’

L’enrenou a les xarxes socials és tan gran que, de dos anys ençà, ha crescut com l’espuma el hashtag #oldmoney i contínuame­nt els joves pugen vídeos a TikTok vestits amb els seus outfits low cost que imiten els rics amb solera. La paradoxa és majúscula.

Perquè, tal com ho va definir Vogue, parlem d’una cosa «menys austera que el minimalism­e però més refinada que el normcore». Són aquelles famoses samarretes bàsiques i despreocup­ades de Brunello Cuccinelli, a 500 euros la peça, que sempre porta Mark Zuckerberg, o els jerseis de pèl de camell, de 2.000, que venen les bessones Olsen, les germanes grans de l’actriu Elizabeth Olsen, en la seva exclusiva firma The Row. Aquest és l’armari ultrapijo i silenciós dels protagonis­tes de Succession:

KENDALL.

Tot i que a l’enterramen­t del seu pare (temporada 4, episodi 9: La Iglesia y el Estado) Kendall Roy (Jeremy

Strong) porta un impecable abric tres quarts de caixmir de Loro Piana de 8.300 dòlars, l’inestable segon fill del patriarca va posar de moda, des del primer capítol, la gorra visera i la bomber, però no unes qualssevol. La seva gorra també és de Loro Piana, en caixmir i de 600 euros, i la seva jaqueta d’aviador, un model de Tom Ford de 7.000 euros.

L’única noia del clan Roy sintetitza a la perfecció l’estil dels milmiliona­ris. Ha lluït firmes com Celine, Chloé i Stella McCartney, però també Michael Kors, Emporio Armani, Ralph Lauren, Pinko i Alexander McQueen, entre d’altres. Per al record, el vestit entallat floral i de còctel de Chiara Boni, de 800 euros, de l’episodi 8 de la temporada 3. A l’armari de la pèl-roja actriu australian­a Sarah Snook tampoc hi falten els jerseis fins de coll alt

SIOBHAN.

(sol lluir-ne de Lafayette, de 800 euros), els power pants i els pantalons sastre amb cintura alta i folgats (d’Altuzarra, de 1.200 euros), la icona workwear per excel·lència, l’americana, i aquelles bruses de seda prèmium (llises i fosques).

ROMAN.

Igual com de la resta de l’elenc de la sèrie, la dissenyado­ra Michelle Matland ha sigut l’encarregad­a del vestuari de Kieran Culkin, germà de Macaulay Culkin, que interpreta el benjamí de la família Roy. Roman vesteix camises clares o negres, sense corbata i blazers grisos de tall britànic. Bastant anodí si no fos perquè també gasta càrdigans de Polo Ralph Lauren i ulleres de sol de Matsuda (tots dos, de 600 euros).

CONNOR.

El germà gran i menys favorit del pare, interpreta­t per Alan Ruck, es vesteix a l’estil d’un nou candidat de la ultradreta que aspira a president. És el més insuls en qüestió d’estil, però per al seu casament, per exemple, va triar una jaqueta de vellut d’Hugo Boss (700 euros), molt més mòdica que l’embuatada de la firma Canali en color diamant que va vestir a la temporada 3 i que costa 1.500 euros.

LOGAN.

A més de les rebeques de punt que passeja des de la mateixa introducci­ó de la sèrie, i en els moments de soledat en el seu despit, el patriarca, Logan Roy (Brian Cox), utilitza peces personalit­zades i sovint adornades amb mocadors d’Hermès. El magnat també porta abrics llargs sobre els seus vestits combinats amb gorres de beisbol per passar desaperceb­ut.

 ?? ?? D’esquerra a dreta, els quatre germans Roy (Connor, Kendall, Shiv i Roman) i el patriarca de la família, Logan.
D’esquerra a dreta, els quatre germans Roy (Connor, Kendall, Shiv i Roman) i el patriarca de la família, Logan.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain