El Periódico - Català

Un pistoler cus a trets l’amo d’un bar a Badalona

L’assassí va irrompre al local, situat a Sant Roc, amagant la seva identitat amb un casc de moto. La nora del propietari va resultar ferida.

- GUILLEM SÁNCHEZ

El propietari del bar Serie 1 de Badalona, un dominicà de 45 anys, va ser assassinat dijous a les 11 de la nit per un pistoler que va irrompre al local i li va disparar diversos trets. Segons els veïns, la víctima, que només feia un any que estava al capdavant d’un negoci que acumulava altres episodis de violència, va caure desplomada. No va ser l’únic ferit al tiroteig: la seva nora, de 18 anys, que estava dins de la barra, també va resultar-ne ferida. Tot i que no era l’objectiu de l’autor dels trets: «Va anar darrere d’ell», asseguren. Fonts policials consultade­s per EL PERIÓDICO confirmen que la principal hipòtesi és que es va tractar d’una execució i que la noia va rebre alguns trets perquè estava molt a prop de l’objectiu. El difunt tenia antecedent­s penals.

Segons alguns testimonis directes de la seqüència, l’assassí va arribar al bar per l’avinguda Marquès de Mont-roig al seient posterior d’una motociclet­a. El motorista, després de deixar el pistoler, va avançar uns metres i va esperar que sortís. L’assassí, sense treure’s el casc per amagar el seu rostre, va entrar al bar, va obrir foc i va sortir corrents per reunir-se amb el motorista i emprendre la fugida.

Al bar hi havia tres o quatre clients, a més de la víctima i la seva jove. Una de les clientes va sortir corrents després dels trets, va ser atesa per dos veïns de Sant Roc, el barri on van succeir els fets, i va fugir. Dins del bar hi havia una altra clienta que es va amagar a la cuina i un altre home que va buscar refugi al soterrani.

Una coneguda de l’home mort, amb coneixemen­ts de primers auxilis, va ser la primera a atendre’l.

Viu molt a prop del bar, va sentir els trets i va trobar el seu amic estès a terra, immòbil. Li va comprovar el pols i, segons va explicar a veïns que prefereixe­n no revelar el seu nom, va comprovar que era mort quan havien passat molt pocs minuts dels trets. Les persones que van sentir els trets parlen de quatre o cinc detonacion­s. Però també asseguren que el terra estava «ple de casquets». Les fonts policials consultade­s pel diari asseguren que van ser molts més trets, més de quatre.

Les primeres patrulles dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Badalona i l’ambulància del SEM van arribar-hi de seguida. Van traslladar la ferida, que, segons alguns testimonis, presentava ferides de bala a l’espatlla i a la cama, i van certificar la defunció de l’home, el cadàver del qual va ser traslladat hores més tard. La vida de la noia no corre perill.

Instants després del tiroteig, els Mossos i la Guàrdia Urbana van activar un dispositiu conjunt per mirar de localitzar el pistoler, que havia fugit amb la motociclet­a. Agents municipals van detenir un sospitós que anava amb moto i va ser entregat a la policia catalana. L’home va ser sotmès a una prova de pólvora per comprovar si havia utilitzat una arma de foc, però va sortir negativa i la seva detenció va quedar sense efecte. El cas està en mans de l’Àrea d’Investigac­ió Criminal (AIC) de la Regió Policial Metropolit­ana Nord de la policia catalana.

L’episodi es va produir dos dies abans que Badalona hagi de triar nou alcalde, una proximitat que alguns candidats, com l’exalcalde Xavier García Albiol, no van desaprofit­ar redactant tuits amb vídeos, com el d’un veí que capta el trasllat del cos del mort.

«Va anar darrere d’ell», expliquen els testimonis, mentre els Mossos busquen l’assassí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain