El Periódico - Català

ERC clama contra la «dependènci­a»

- XABI BARRENA

L’esperit indomable de Barcelona davant l’Estat està en joc en aquestes eleccions, segons ERC. Els republican­s creuen que la Moncloa, àvida d’èxits diumenge en el seu mapa de guerra contra el PP d’Alberto Núñez Feijóo, posa les seves urpes sobre la ciutat.

Davant d’això, Oriol Junqueras i Pere Aragonès es van unir als plantejame­nts d’Ernest Maragall. «De la mà del Pasqual i l’Ernest, la ciutat va poder fer els Jocs Olímpics del 1992 i Barcelona ho ha fet sense un Estat que li donés suport, sovint en contra. No podem permetre que continuï segrestada per aquells que la volen de segona divisió. Barcelona no pertany als que la volen subsidiàri­a de Madrid, que la volen una ciutat de províncies», va etzibar el líder d’ERC. I tot seguit, Junqueras va apel·lar als barcelonin­s a defensar aquesta idiosincrà­sia de la capital catalana, que la va parangonar amb la democràcia: «Us demano que torneu a ser els màxims defensors de la democràcia. Ho vau ser l’1-O i el 3-O»; va afegir.

El president no es va quedar enrere. Va asseverar que en la batalla de Barcelona «hi ha un candidat ocult del PSC, és Pedro Sánchez. Si Collboni és elegit alcalde, les decisions sobre la ciutat les prendrà la Moncloa del PSOE. I no ho podem permetre. Volen convertir Barcelona i Catalunya en el jardí de cap de setmana del PSOE».

Davant d’això, Aragonès va fer una crida a la participac­ió: «Serem el malson dels que volen una Catalunya

«Serem el malson dels que volen una Catalunya vençuda»

vençuda. ¡I serem el malson de l’extrema dreta!», va clamar. Amb ell, va dir, Barcelona «serà ambiciosa i ningú li dirà fins on pot arribar. Mai se subordinar­à ni se sotmetrà», a diferència del que pretén el PSC, va concloure.

 ?? Georgina Roig ?? Ernest Maragall, acte final a La Paloma.
Georgina Roig Ernest Maragall, acte final a La Paloma.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain