El Periódico - Català

Evenepoel entrega la ‘maglia rosa’ en la quarta etapa del Giro

El noruec Andreas Leknessund se situa líder amb 28 segons sobre el ciclista belga gràcies a una fuga. Aurélien Paret-Peintre va aconseguir la victòria.

- SERGI LÓPEZ-EGEA

¿Va voler? ¿No va poder? Sempre quedarà el dubte de si Remco Evenepoel va permetre en la quarta etapa vestir de rosa al noruec Andreas Leknessund o va ser un dia desaprofit­at per intentar esgarrapar algun segon extra davant Primoz Roglic i Joâo Almeida. El cert és que, si vol guanyar el Giro, per molt bo que sigui i ho és, necessita el suport del seu equip i no pot portar els seus companys amb el ganivet a la boca durant 21 etapes perquè ells no tenen aquesta força descomunal que converteix el corredor flamenc en un fenomen del ciclisme als seus 23 anys.

Va aparèixer la mitja muntanya, camí del mar Tirrè i de les costes napolitane­s, va seguir un altre dia de gossos i va voler la joia que des de l’inici de l’etapa es lluités com si el món s’acabés demà, com si ningú recordés que el Giro acaba de començar i que com segueixin així, com no aixequin mínimament el peu, a veure qui arriba a Roma i amb quines diferèncie­s en la classifica­ció general.

Hi va haver fuga, de set corredors, sense cap nom destacat perquè a Warren Barguil, el més famós dels escapats, sembla que ja se li ha passat l’arròs amb caldo de victòria. I entre aquests anava Leknessund, un corredor noruec de 23 anys, 27è l’any passat al Tour, que no representa cap perill per a Evenepoel, ni per a Roglic, en aquest duel que de moment només ha aparegut en la lluita per una bonificaci­ó en la tercera etapa.

Ni tan sols per al conjunt de l’Ineos, en bloc, potser, el més potent i el que va fer l’efecte en la fase final de l’etapa que activava el ritme perquè Evenepoel conservés la maglia rosa, possibleme­nt perquè el conjunt britànic, que també aspira a guanyar la carrera amb

General

1. A. Leknessund (Nor/DSM)14.35.44 h 2. R. Evenepoel (Bèl/Sou) ............ a 28 s 3. A. Paret-Pientre (Fra/AG2R)...a 30 s 4. Joâo Almeida (Por/UAE) ..... a 1.00 m 5. Primoz Roglic (Esl/Jum) ....... a 1.12 m

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain