El Periódico - Català

16 anys després arriben les oposicions

- Nonna Llensa

Vaig finalitzar els estudis de Tècnica Especialis­ta en Educació Infantil (TEEI) el 1999 i em vaig inscriure a la borsa de treball del Departamen­t d’Educació. Mentre esperava una plaça o substituci­ó, van anar passant els anys i exercia de treballado­ra social quan, el 2005, es creava una figura nova de reforç per a les aules de P3. Era una oportunita­t i un gran compromís. Si funcionava, es crearien places de TEEI a cada aula de P3 de totes les escoles públiques de Catalunya. Això sí, per consolidar els nostres llocs, en un màxim de tres anys ens hauríem de presentar a un concurs d’oposició. Així funciona l’Administra­ció pública, i sabent-ho, vaig deixar la meva feina i vaig acceptar amb mil preocupaci­ons i nervis.

Les oposicions no arribaven, i jo m’anava fent gran. Els mestres entraven i sortien i jo seguia a l’escola, participan­t en l’elaboració de material didàctic, en l’observació del procés d’aprenentat­ge de

l’alumnat per a la seva posterior avaluació i acompanyan­t els nens en el seu creixement i aprenentat­ge. A l’escola sempre diuen que soc l’única que ha tingut tots els alumnes, perquè els grans un dia també van estar a P3 amb mi. Vaig començar sent la noia dels encàrrecs, vaig demostrar que m’implicava, ajudava en tot el que feia falta i era una veu més en els cicles i reunions de nivell, aportant propostes i donant recolzamen­t a l’aula. Les mestres confien en mi, i les famílies també.

Ara, després de 16 anys, arriben les oposicions que havien d’arribar en un màxim de tres anys. Ara, després de 16 anys, he de demostrar tot el que he demostrat al llarg dels anys a través d’un examen memorístic, amb part legislativ­a i un teòric eliminator­i. Ara, després de 16 anys, no podré seguir en el meu centre quan soc una peça més d’aquest gran trencaclos­ques que forma cada escola.

¿Quin sentit té ara treure una peça que encaixa per substituir-la per una altra?

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain