El Periódico - Català

Illa promet que després del 14-F «ni hi haurà tripartit ni hi haurà procés»

> Sánchez anuncia una visita sorpresa dimecres, el seu sisè acte de campanya a Catalunya, per donar l’última empenta al PSC

- DANIEL G. SASTRE

A l’últim gir per encarar la recta final cap a les eleccions catalanes, el PSC calcula mil·limètricam­ent els seus missatges per arribar a una victòria que pensen que està a l’abast de les seves mans. Va succeir ahir de nou a Girona, on tant el candidat socialista, Salvador Illa, com el president del Govern, Pedro Sánchez, van reclamar el vot dels qui el 2017 volien posar fi al procés tot i que en aquella ocasió no votessin el PSC.

Conscient que una part d’aquests votants van triar a les últimes eleccions la papereta de Ciutadans, i de les reticèncie­s que poden tenir respecte que el PSC acabi formant govern finalment amb ERC, el candidat socialista va voler mostrar-se rotund. «Ni hi haurà tripartit ni hi haurà procés. Tindrem el Govern progressis­ta que Catalunya necessita. Ni hi haurà independèn­cia ni hi haurà decadència», va dir Illa, que va deixar clar que la seva fórmula preferida és un pacte només amb els comuns, malgrat que les enquestes ho posen difícil. Aquesta voluntat d’escurar fins a l’últim vot possible es veu també

en el recolzamen­t sense matisos que Sánchez està donant al candidat del PSC. En una nova mostra de la seva implicació en la campanya, ampliarà les seves visites programade­s durant aquests dies a Catalunya. En lloc de cinc seran sis, perquè dimecres, de manera imprevista, estarà també al costat del candidat del PSC. «Sé que aquest dimecres a les dotze del migdia teniu un acte molt especial a Barcelona. Compteu amb la meva presència», va dir. Serà un acte amb totes les dones de les llistes del PSC i altres dirigents del partit.

A Girona, el missatge estrella va ser de nou la necessitat que els catalans es «retrobin». Illa va voler fer, durant la seva intervenci­ó, un cant a la convivènci­a, que, segons la seva opinió, s’ha vist perjudicad­a durant l’etapa de governs independen­tistes.

«Estic fart del repartimen­t de carnets de catalanita­t, prou d’etiquetes. I que ningú me les posi a mi: seré el president de tots els catalans, no d’un bloc, el que canviï el full de ruta del procés pel de la recuperaci­ó. A aquest país li sobren anys d’enfrontame­nt i de rancor», va assegurar el cap de llista.

Sortir del «pantà»

Sánchez va insistir també en aquest discurs, i en el de que el que uneix els rivals dels socialiste­s és el «tots contra Illa». Va presentar el candidat del PSC com l’únic que vol fer front als problemes reals dels catalans. «Segons els independen­tistes, està en joc declarar la independèn­cia al matí o a la tarda, però ni ells mateixos s’ho creuen», va afirmar. «Per la dreta, com sempre,» va sentenciar, «està en joc la salvació d’Espanya, i tampoc s’ho creuen ni ells mateixos. La veritat és que està en joc si Catalunya segueix al pantà o escriu una nova pàgina de justícia social i convivènci­a», va afirmar Sánchez.

«Seré el president de tots, no d’un bloc. A aquest país li sobren anys de rancor» SALVADOR ILLA CANDIDAT DEL PSC

 ??  ?? Salvador Illa i el president Pedro Sánchez, ahir, a l’acte del PSC.
Salvador Illa i el president Pedro Sánchez, ahir, a l’acte del PSC.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain