El Periódico - Català

No vull viatjar a Ítaca

- Miquel Rabadan Soriano.

Jo no votaré independèn­cia. No la votaré perquè estic millor dins d’Espanya que en una idíl·lica república de dretes o d’esquerres de la qual no sé res. Jo no votaré independèn­cia, perquè és la paraula màgica que n’encobreix una altra de més crua: incompetèn­cia.

Jo no votaré independèn­cia, perquè els arguments dels seus polítics són falsedats o mitges veritats, i tot això preparat amb aromes de classisme i xenofòbia.

Jo no votaré independèn­cia, perquè els seus polítics, els que estan presos, ens van voler passar per la pedra a la meitat dels catalans al més pur estil colpista i van obrir ferides en un poble que fins aleshores vivia amablement, els uns amb els altres.

Jo no votaré independèn­cia, perquè aquells líders, els que estan presos, continuen amb els seus mantres i encara avui creuen que són a la presó per les seves idees polítiques i no pels fets que van cometre. Alguns fins i tot van abaixar el cap davant la justícia i van dir que tot això només va ser un mal acudit.

Jo no votaré independèn­cia, perquè soc d’esquerres i no m’agraden els conceptes nacionalis­tes, sobretot aquells als quals posantlos una z ja sabem tots cap on van. Prefereixo un món menys nacionalis­ta i més solidari. Ja sé que les eleccions no van d’això, però crec que per als uns i els altres sí.

Jo no votaré independèn­cia, perquè vull un president que sigui digne del seu càrrec i un Govern que compleixi les seves funcions i deixi de regalar viatges a Ítaca.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain