El Periódico - Català

Dia de supervivèn­cia

Amb una victòria que apaivaga la tempesta de crítiques sobre Zidane i la confecció de la plantilla

- ALEJANDRO GARCÍA

El que fa el Madrid és un exercici de supervivèn­cia constant. Després de dues derrotes que van revelar totes les carències blanques, desencaden­ades per la falta d'actitud, l'equip de Zidane va guanyar un clàssic en el qual amb prou feines va mantenir la igualtat als punts, va aconseguir aguantar en els seus pitjors moments i va rebre l'assistènci­a inesperada del videoarbit­ratge per decantar un partit que s'anava abocant en contra dels seus interessos.

Més enllà de la polèmica, va sumar una bona dosi de confiança amb la constataci­ó de què, sigui pel camí que sigui, el treball dur dona els seus fruits. «És una victòria d'equip. Hem fet el partit perfecte», va arribar a dir un Zidane potser massa satisfet. «Vam estar molt junts, compactes i contundent­s. Després, amb espais, no se'ns ha oblidat jugar a futbol», va analitzar el tècnic. L'equip blanc va aguantar amb fe cega en el que estava fent, en el pla de resistir sense fer un pas enrere. «El futbol es tracta de creure en allò que fem, no inventarem res. Aquest equip té caràcter», va explicar Zidane.

La victòria dona al Madrid un lideratge momentani en la Lliga, però, més enllà, suposa un reconeixem­ent per al plantejame­nt de fe i treball de Zidane per lidiar amb una temporada a la baixa, sense fitxatges i sense perspectiv­es d'una regeneraci­ó de la plantilla que és inevitable. La victòria en el clàssic ha sigut una salvació en l'últim sospir per a un Madrid que segueix en tendència negativa, encara amb repunts positius.

Ràbia continguda

Com un boxejador bregat a qui li queda poc de l'enganxada que el va portar a l'èxit, el Madrid va aguantar contra les cordes amb ferocitat i va semblar reaccionar al camp del Barça amb tota la ràbia continguda després de la tempesta de crítiques que va rebre després de dues derrotes seguides. «Hem tingut moltes ganes i hem corregut molt. Hem de fer això cada partit. La gent podia dubtar de nosaltres, però aquesta victòria ens dona confiança», va dir Courtois després del triomf. «Era un dia per reivindica­r-nos. Es pot perdre, però no es pot negociar la intensitat i l'actitud», va afegir el capità Ramos.

El Madrid va suplir els seus problemes defensius amb intensitat, amb un sistema d'ajudes constants, amb implicació plena i un malbaratam­ent sense reserves. «Quan més difícils són les coses, més units cal estar. Hem corregut i hem patit junts. Hem corregut per nosaltres i pel company del costat», va explicar Ramos. Només així va aconseguir aguantar.

Una altra cosa serà la Lliga de Campions, en la qual el Madrid es va obligar a aconseguir punts a Alemanya, dimarts davant el Borussia Monchengla­dbach, després de perdre el primer dia. «Ara és moment de disfrutar», va insistir diverses vegades un Zidane entossudit a destacar el treball dels seus jugadors i la seva alegria per ells.

El Madrid cura les seves ferides

Els de Zidane van aguantar amb fe cega en el seu pla de resistir a base de treball i lluita

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain