El Periódico - Català

Gavà despenalit­zarà les prostitute­s i multarà els clients

La nova normativa imposarà sancions de 601 a 3.000 euros

- AITANA GLASSER

Gavà vol fer un pas més en la lluita contra la prostituci­ó i ha decidit impulsar una modificaci­ó de l’Ordenança municipal reguladora de l’espai públic per despenalit­zar totalment les prostitute­s i circumscri­ure les sancions als clients, que seran castigats amb multes de 601 a 3.000 euros si demanen els seus serveis a la via pública. El valor de les sancions dependrà de les circumstàn­cies en què es desenvolup­i la demanda dels serveis sexuals, castigant amb especial duresa aquelles que es produeixin als voltants dels centres escolars, parcs infantils i altres espais freqüentat­s per menors, així com punts que puguin suposar un perill per a la seguretat viària, com la carretera C-31.

La nova normativa, que se sotmetrà a aprovació en el ple municipal d’aquest mes, pretén reduir les multes interposad­es, que fins ara requeien sobre les dues parts. Entre el 2017 i el 2018 s’han imposat a la ciutat 87 multes a clients de prostitute­s, 17 dels quals correspone­n a l’estiu passat. A començamen­ts de juliol, l’ajuntament ja va anunciar l’aplicació d’una mesura pionera que preveia la notificaci­ó de les sancions al domicili dels clients: des del

mes de juliol ha fet arribar sancions als domicilis de 15 clients.

MENYS PRESÈNCIA Segons les dades presentade­s ahir per l’alcaldessa, Raquel Sánchez, i la regidora d’Igualtat, Gemma Badia, l’efectivita­t d’aquesta mesura s’ha vist reflectida, a més, en una disminució de dones prostitute­s a la via pública. Ara, mitjançant la modificaci­ó de l’Ordenança Municipal, el consistori vol enfocar encara més la pressió sobre els demandants, eximint les dones prostituïd­es de tota la culpa. «No volem victimitza­r ni criminalit­zar les dones» va afirmar l’alcaldessa, perquè «darrere de la prostituci­ó s’amaguen situacions tràfic de dones», però sí als clients perquè són «els cooperador­s i còmplices necessaris».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain